UKINUT PRITVOR MODNOM KREATORU DARKU KOSTIĆU: Na slobodi čeka suđenje

UKINUT PRITVOR MODNOM KREATORU DARKU KOSTIĆU: Na slobodi čeka suđenje

photo: printscreen YouTube


Treći osnovni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor modnom kreatoru Darku Kostiću i on će u toku popodneva biti pušten iz Okružnog zatvora u Beogradu da se daljem toku krivičnog postupka brani sa slobode.

Kostić je u pritvoru bio nešto više od mesec i po dana, jer je 22. juna bio uhpašen po prijavi maloletnika L.J. (15) za polno uznemiravanje.

Pritvor mu je ukinut jer je danas okončana istraga protiv Kostića ispitivanjem poslednjeg svedoka – pomenutog maloletnika, a pritvor mu je bio određen upravo da ne bi uticao na svedoke.

Nakon okončanja istrage, Treće osnovno tužilaštvo je sudu podnelo optužni predlog kojim Kostića tereti za polno uznemiravanje maloletnog L. J. (15), ali i još jednog punoletnog mladića B. Š. (22).

Iako je tužilaštvo tražilo od suda i da Kostiću produži pritvor, sud taj predlog nije usvojio.

Optužnim predlogom tužilaštva Kostić se tereti da je izvršio dva krivična dela polno uznemiravanje i nedozvoljeno držanje opojne droge,omogućavanje uživanja opojnih droga, rekao je za Tanjug portparol Trećeg osnovnog tužilaštva Ivan Marković.

Kostić se ranije na sasluššanju u tužžilaštvu branio ćutanjem, iskoristivšši svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Slučaj maloletnika i punoletnog mladića nisu povezani.

Kostić se sumnjiči za uznemiravanje maloletnika, kome je ranije nekom prilikom dao “kamagru”, a da mališašn to nije znao.

Kostića je prijavio za navodno polno uznemiravanje u njegovom stanu, poššto je doššao da ga kreator fotografišše. I drugi mladić B.Š. je prema pisanju tabloida svedočio da ga je Kostić polno uznemiravao nakon konzumiranja droge.

NE PROPUSTITE:

PRETRESEN STAN: Uhapšen stilista Darko Kostić, prijavljen za seksualno uznemiravanje maloletnika

NIJE U BEKSTVU: Policija saslušala Darka Kostića

ČEKAJU SE REZULTATI ANALIZA: Policija u stanu Darka Kostića pronašla papiriće sa tragovima droge?

POLICIJA TRAŽI POZNATOG KREATORA: Darko Kostić nestao nakon prijave za seksualno uznemiravanje dečaka

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar