STANARI NOVOSADSKE ULICE MIKOLE KOČIŠA TVRDE: Narkomani nam upadaju u kuće i plaše decu, kad idu po terapiju

STANARI NOVOSADSKE ULICE MIKOLE KOČIŠA TVRDE: Narkomani nam upadaju u kuće i plaše decu, kad idu po terapiju


Narkomani koji dolaze po terapiju u Metadonski centar probili su ogradu oko te ustanove, ulaze nam u kuće usred dana, plaše decu, jednog smo čak zatekli kako spava na kauču u dnevnoj sobi”, pričaju stanari novosadske Ulice Mikole Kočiša, poznate i kao “ulica horora”, jer se u njoj već godinama okupljaju zavisnici od droga.

Stanarka S. B. je u izjavi za Blic rekla je da je u petak zatekla jednog korisnika Metadonskog centa u svojoj dnevnoj sobi.

– Stajao na vratima u dnevoj sobi. Presekla sam se, imamo zvono i na ulaznim vratima i na kapiji, ali nije zvonio. Ne znam ni kako je prošao pored psa u dvorištu. Ćerka ga nije ni primetila jer je imala slušalice na ušima i gledala je u kompjuter. Pitala sam ga šta želi, on je je uzvatio pitanjem da li možda izdajemo sobu. Rekla sam mu da ne i izašao je napolje – rekla je S. B.
Posle je taj mladić na isti način ušao i u kuću njene komšinice M. M. koja ga je odmah izbacila.

– Kad sam izašla iz svoje sobe vidim opet momka koji mi je već dva puta ulazio u kuću, trgla sam se i pitam ga šta opet tražiš? On mi odgovori, “šta si se uplašila ko p…, da li izdaješ stan” – priča M. M.
Stanari smatraju da zavisnici ulaze u kuće kako bi izvideli može li šta da se ukrade, ili da to učine ako nikog ne zateknu u kući.

– Najviše se bojim zbog dece, šta da mi je ćerka bila sama u tom momentu u kući – nastavila je S. B.

Jedan od komšija zatekao je drogiranog mladića kako spava na njegovom kauču u dnevnoj sobi.

Stanari kažu da zatiču na zelenim površinama u ulici špriceve, a nekad i ljude koji se drogiraju. Deo ograde, gde je žica, probijen je i tuda se korisnici centra, ali i ko zna ko drugi, stalno provlače.
– Probili su ogradu jer se tu ostavljaju metadon za ove kojima preprodaju. Onda oni dolaze posle podne i provlače se kroz tu rupu da dođu do droge – kaže B. M.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar