UNS osudio napad na fotoreportera Večernjih novosti

UNS osudio napad na fotoreportera Večernjih novosti


Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je napad na uglednog fotoreportera “Večernjih novosti” Zorana Jovanovića Mačka i zatražilo strogu kaznu za nasilnika.

Kako je Jovanović rekao za UNS, dok je u petak, u popodnevnim satima, bio na zadatku fotografišući nova parking mesta u Ulici Čarlija Čaplina u Beogradu, nepoznata osoba fizički i verbalno ga je napala.

“Rekao je da zna iz kog smo medija, jer smo imali nalepnicu na automobilu. Odjednom je vikao, unosio mi se u lice i nije dozvoljavao da fotografišem, iako sam mu objasnio da je to javni prostor na kome je dozvoljeno snimanje. Kada sam se odvojio od njega, šutnuo je moj fotoaparat i mene u zadnjicu, a zatim me je pljunuo”, rekao je Jovanović.

Jovanović kaže da je njemu i vozaču Svetozaru Miranoviću, koji je dotrčao iz automobila kako bi ga odbranio, nepoznata osoba rekla da će zapaliti i njih i vozilo kojim su došli.

Kako su saopštile “Večernje novosti” kolegu je napao Željko Požarac koji je uhapšen, nakon što je slučaj prijavljen policiji.

UNS je zaprepašćen ovako drskim napadom na fotoreportera i podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom, osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem, zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar