UTAJA POREZA: U Zagrebu uhapšen bivši TV voditelj iz Srbije

UTAJA POREZA: U Zagrebu uhapšen bivši TV voditelj iz Srbije


Bivši televizijski voditelj Goran Marković Pikaso uhapšen je u Zagrebu po poternici srpskog pravosuđa, a zbog utaje poreza. Marković koji je vodio emisije “Nemoguća misija” i “Rikošet” na TV Pink uhapšen je početkom nedelje i u sredu je izveden pred nadležnog sudiju zagrebačkog Županijskog suda koja mu je odredila ekstradicioni istražni zatvor, prenosi Jutarnji list.

Marković i njegov kum Saša Mirković bili su obuhvaćeni policijskom akcijom kodnog imena “Šetač” u Srbiji pre osam godina, zbog čega je Marković neko vreme proveo u zatvoru.

foto: youtube printscreen

foto: youtube printscreen

Kako se navodi, on i Mirković se terete za fiktivno poslovanje preko kompanije “Media vizards”, odnosno za utaju poreza i pranje novca, a Marković je kao odgovorna osoba spomenute kompanije lažno prikazivao nabavku usluga od kompanija koje su bile pod kontrolom članova kriminalne grupe raskrinkane 2010. godine.

Na osnovu fiktivnih faktura izvučeno je oko sedam miliona dinara, pa se Marković tereti da je izbegao plaćanje poresnih obaveza državi u visini od oko 2,5 miliona dinara. Navodi se da je Marković pobegao iz Srbije 2017, a da je poternica za njim raspisana u januaru 2018.

Dodaje se da će o Markovićevom izručenju Srbiji odlučiti nadležni organi.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar