UŽAS U VALJEVSKOM ZATVORU: Maloletnik preklao starca (83) slomljenom kašikom dok su cimeri spavali

UŽAS U VALJEVSKOM ZATVORU: Maloletnik preklao starca (83) slomljenom kašikom dok su cimeri spavali


Tinejdžer K. J. (17) iz Beograda usmrtio je ubodom slomljene kašike u vrat starca B. D. (83) iz okoline Uba, dok su se nalazili u bolničkoj sobi Kazneno-popravnog zavoda za maloletnike u Valjevu.

Ubistvo se dogodilo u noći između subote i nedelje u stacionaru valjevskog zatvora, gde su se K. J. i njegova žrtva, obojica na izdržavanju zatvorske kazne, nalazili na lečenju.

Svedoka, kako se saznaje, nije bilo jer su u vreme zločina trojica osuđenika, koji su se takođe nalazili u bolničkoj sobi, spavali.

– U snu je, po svemu sudeći, bio i B. D. koji je usmrćen tako što ga je, praktično, K. J. preklao slomljenom kašikom. Starac je, po svemu sudeći, nasumična žrtva tinejdžera koji je bio dugogodišnji štićenik Doma za za nezbrinutu decu “Moša Pijade” u Beogradu, a u valjevskom KPZ se nalazio na izdržavanje dvogodišnje zbog teških krađa. Naime, tinejdžer je od ranije poznat po sklonosti samopovređivanju i povređivanju osoba koje su u njegovoj blizini, kao posledica psihičke bolesti i trauma iz detinjstva. On i B. D. tokom izdržavanja kazne nisu bili u kontaktu, niti su u isto vreme smešteni u bolničku sobu, tako da se isključuje mogućnost nekog međusobnog sukoba kao povod za nasumučni napad, koji se završio smrću starca – objašnjava izbor “Blica” iz istrage.

K. J. je pre Doma za nezbrinutu decu odrastao u hraniteljskim porodicama, s obzirom da mu je i majka bila osuđena na zatvor i to kao saučesnik u ubistvu rođenog sina, brata K. J, koga je zlostavljao muškarac s kojim je vanbračno živela.

Što se tiče ubijenog B. D, on je na izdržavanju kazne u zatvoru, u koji dolaze i punoletni osuđenici sa kaznom do godinu dana zatvora sa područja Viših sudova u Valjevu i Užicu, bio zbog krivičnog dela prevare.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar