(VIDEO) JUTARNJI LIST OBJAVIO NOVI SNIMAK HULIGANA SA DERBIJA: “Deo njih sav izubijan leži…”

(VIDEO) JUTARNJI LIST OBJAVIO NOVI SNIMAK HULIGANA SA DERBIJA: “Deo njih sav izubijan leži…”

Foto: YouTube screenshot


Zagrebački “Jutarnji list” je na svom Jutjub kanalu objavio novi snimak huligana koji su 14. decembra učestvovali u neredima tokom fudbalske utakmice Partizan – Crvena zvezda u Beogradu. Na snimku koji je nastao neposredno nakon tuče na južnoj tribini stadiona u Humskoj, vide se krvavi i svučeni huligani, smešteni u jednoj prostoriji.

“Deo njih sav izubijan leži, a po svemu sudeći oko njih su policajci koji ih ispituju ko su oni i odakle su”, navodi “Jutarnji list”.

Hrvatski huligani  trenutno se nalaze pod istragom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a njihova država nije imala nikakve zahteve ovim povodom prema Srbiji, osim “molbe da se dostavi obaveštenje u kojoj fazi postupka se nalazi konkretan slučaj”, piše zagrebački list.

Dodaje se da ukoliko uhapšeni budu osuđeni, vlasti u Srbiji mogle bi dozvoliti da hrvatski huligani kaznu izdrže u svojoj domovini, ali uz uslov da, kako je rekla ministarka pravde Nela Kuburović, hrvatska pravosudna tela priznaju odluku srpskog suda.

Podsetimo, MUP je posle nasilja na beogradskom derbiju saopštio da je u “prostorije policije dovedeno ukupno 26 osoba”, kao i da ima više povređenih. Dan nakon nereda, pritvor od 30 dana određen je šestorici državljana Hrvatske.

Svi se terete za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, a pritvor im je određen zbog krivičnog dela, zaprećene kazne, mogućnosti bekstva i uznemirenja javnosti.
Osumnjičeni su potom prebačeni u Okružni zatvor u Beogradu. Iz Tužilaštva su ranije saopštili da su se tokom saslušanja svi osumnjičeni branili ćutanjem.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar