(VIDEO) POTRESNO SVEDOČENJE OČEVICA NESREĆE KOD JAGODINE: Bila je neka sumaglica, a kada sam prošao Moravu – odjednom zid

(VIDEO) POTRESNO SVEDOČENJE OČEVICA NESREĆE KOD JAGODINE: Bila je neka sumaglica, a kada sam prošao Moravu – odjednom zid


Na delu  autoputa Beograd –Niš, u Mijatovcu kod Jagodine danas su se oko 7.20 dogodila  2 lančana sudara u suprotnim smerovima u kojima je učestvovalo 40 vozila, a život je izgubilo šest osoba, dok je  37 povređeno. Do nesreće je došlo usred smanjene vidljivosti.

Screenshot_2

– Kretao sam se iz pravca Niša nekom normalnom brzinom. Bila je neka sumaglica, a kada sam prošao Moravu – odjednom zid. Ništa se ne vidi.Tolika je magla bila. Počeo sam odmah da kočim, sustigao sam kamion ispred sebe, stao, izašao iz kamiona i već su vozila počela da se udaraju – svedoči  jedan od vozača.

Screenshot_4

 

 

U drugoj nesreći koja se dogodila 200m dalje iz pravca Niša ka Beogradu poginule su 3 osobe, a 10 je povređeno.

Oni su smešteni  u bolnice u Jagodini, Kragujevcu, Nišu, Ćupriji i Paraćinu. U Službu urgentne medicine Opšte bolnice Jagodina primljeno je šest pacijenata i oni nisu vitalno ugroženi. U Opštoj bolnici u Ćupriji zbrinuto je devet osoba, a prema izjavi direktora ćuprijske bolnice Slobodana Gajića, dva muškarca su u teškom stanju i nalaze se na intenzivnoj nezi, dok je preostalih sedmoro na hirurgiji i ortopediji i njihovo stanje se  prati. Među povređenim ima i stranaca iz Poljske, Nemačke i Grčke.

Dva kamiona su se zapalila, a u  jednom trenutku je i put do bolnice  bio blokiran.  Zbog kolone duže od 2km vozači su probili zaštitnu ogradu da bi izašli na sporedni put.

Screenshot_1

Alternativni pravac smera Beograd-Niš je isključenje na petlji Jagodina ka gradu, do Ćuprije. Iz Niša ka Beogradu isključenje je na petlji Ćuprija do grada, zatim do Jagodine, gde se nazad vozila vraćaju na autoput ka Beograd.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar