(VIDEO) SPEKTAKULARNO HAPŠENJE DILERA NA VOŽDOVCU: Marihuanu pakovali u manje pakete, pa prodavali školarcima

(VIDEO) SPEKTAKULARNO HAPŠENJE DILERA NA VOŽDOVCU: Marihuanu pakovali u manje pakete, pa prodavali školarcima


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, nakon višemesečnog rada uhapsili su pet osoba osumnjičenih da su, kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, koristeći maloletnike, prodavali narkotike u blizini osnovnih i srednjih škola na beogradskoj opštini Voždovac.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljena proizvodnja držanje nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, uhapšeni su M. E. (1997), koji se sumnjiči da je organizator grupe, S. A. (1997), M. N. (2000), K. S. (1997) i T. A. (2000).

marihuana, foto MUP Srbije

Policija je od pripadnika grupe zaplenila više od 9,5 kilograma marihuane, pištolj i dvadeset pet metaka.

Sumnja se da su članovi ove kriminalne grupe narkotike skrivali u napuštenim vozilima koje su ostavljali na parkinzima, dok su manje količine, spremne za dalju prodaju, skrivali u dvorištima osnovnih i srednjih škola.

marihuana, foto MUP Srbije

Pripadnici organizovane kriminalne grupe su, kako se sumnja, preko maloletnika, marihuanu prodavali u školskim dvorištima i u blizini osnovnih i srednjih škola na Voždovcu.

Postoje osnovi sumnje da su, nakon prodaje, maloletnici novac predavali članovima organizovane kriminalne grupe ili direktno organizatoru.

marihuana, foto MUP Srbije

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar