VIŠI SUD U PODGORICI: Kumu Duška Kneževića produžen pritvor za još dva meseca

VIŠI SUD U PODGORICI: Kumu Duška Kneževića produžen pritvor za još dva meseca


Viši sud u Podgorici produžio je za još dva meseca pritvor Dejanu Sekuliću, piše podgorička štampa.

Sekulić je kum predsednika Atlas grupe Duška Kneževića, a uhapšen je 20. avgusta zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba u privrednom poslovanju.

Kako tvrde iz Specijalnog tužilaštva, Sekulić je u periodu od 2009. do 2016. godine podstrekavao Mihaila Banjevića, Duška Ðukanovića i Ðorđa Ðurđića da mu pribave imovinsku korist zloupotrebom službenog položaja, prenosi CDM.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

U Specijalnom tužilaštvu sumnjaju da je Sekuliću 2009. godine mimo svih bankarskih procedura odobren kredit u iznosu od 365.000 evra i da su mu Banjević, Ðukanović i Ðurđić raznim aneksima ugovora i refinansiranjem kredita omogućili da ne vrati kredit.

Povezane vesti – Vijesti: Kneževiću oduzeti svi pasoši i ograničeno kretanje uz elektronski nadzor

“Oni pritom nisu, u skladu sa zakonom i bankarskim procedurama, obezbedili banku, čime je Atlas banci pričinjena šteta od 592.103 evra. Sekulić je tu sumu potrošio nenamenski tako što je oko 14 hiljada preneo na svoj račun u Atlas banci, u gotovini je podigao oko 246 hiljada, dok je 144 hiljade preneo na račun kompanije Atlas invest, čiji je vlasnik Duško Knežević”, tvrde iz Tužilaštva.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar