VOĐA KRIMINALNOG KLANA NA SLOBODI: Sud traži pola miliona evra za jemstvo

VOĐA KRIMINALNOG KLANA NA SLOBODI: Sud traži pola miliona evra za jemstvo

EPA-EFE/BORIS PEJOVIC


Slobodan Kašćelan koji je optužen za zelenašenje pušten je danas iz zatvora u Spužu da se brani sa slobode, podgorički portal CDM.

Njemu su oduzete putne dozvole i imaće obavezu javljanja. Na prethodnom ročištu sudija Višeg suda Dragoje Jović prihvatio je jemstvo od pola miliona eura koje je ponudio Kašćelan.

Novac za jemstvo su sakupili članovi porodice okrivljenog Kašćelana ponudivši hipoteku na stanove. Iako je sud za jemstvo tražio 400.000 evra, članovi Kašćelanove porodice su sakupili preko pola miliona. Konkretno, ponuđeno je 501.000 u nekretninama i 5.000 keša.

Slobodan Kašćelan

Slobodan Kašćelan

Specijalni tužilac Saša Čađenović nije se protivio ovom predlogu. Kašćelan je, inače, optužen za zelenašenje, a prema optužnici Kotoranin je 50.000 evra dao na kamatu Milanu Dragoviću, a iznos kamate bio je 10 odsto.

Na jučerašnjem ročištu bilo je planirano saslušanje svedoka Dragovića, koji živi u Hrvatskoj i on je trebalo da bude saslusan putem video linka, ali do toga nije doslo. Hrvatski organi predložili su podgoričkom Višem sudu druge datume, ali zbog organizaciono – tehničkih obaveza sud ne može da udovolji ovom predlogu.

Slobodan Kašćelan ranije je kategorički negirao navode optužnice, piše CDM. Pored Kašćelana optuženo je još sedam osoba koje su u bekstvu, dok se jos sedam osoba brani sa slobode.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar