VOĐA ŠKALJARACA PRED VIŠIM SUDOM U BEOGRADU: Jovica Vukotić uz jake mere bezbednosti doveden na saslušanje

VOĐA ŠKALJARACA PRED VIŠIM SUDOM U BEOGRADU: Jovica Vukotić uz jake mere bezbednosti doveden na saslušanje


Jovan Jovica Vukotić, vođa škaljarskog klana koji je pre nekoliko dana uhapšen u Turskoj, a potom izručen Srbiji, priveden je danas, nešto posle 10.30 časova, na saslušanje u Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu u Katanićevoj ulici.

Vukotić je u sud dovezen u crnom džipu, u pratnji pripadnika SAJ-a, naoružanih i sa fantomkama na licu.

Privedeni Vukotić je lice krio pod crnom kapuljačom, a iz bezbednosnih razloga u sud je dovezen džipom kroz garažu.

Podsetimo, Jovica Vukotić, vođa ozloglašenog crnogorskog klana uhapšen je prekjuče sa lažnim dokumentima u turskom letovalištu Antalija.

Ko je Jovica Vukotić?

Vukotić je označen kao vođa organizovane kriminalne grupe “škaljari” za kojim su grčke vlasti tokom 2017. godine raspisale crvenu međunarodnu poternicu zbog dovođenja u vezu sa krijumčarenjem 136 kilograma kokaina.

Navedena grupa se, pored krijumčarenja velike količine narkotika, dovodi u vezu i sa drugim teškim krivičnim delima, ubistvima, nelegalnim držanjem oružja i sl.

Takođe, Jovica Vukotić je tokom boravka i kretanja u zemljama Evropske unije koristio falsifikovana dokumenta i identitete, a sve u cilju skrivanja od pravosudnih organa Grčke.

Crnogorske vlasti raspisale su nedavno međunarodnu poternicu za Jovičinim bratom Igorom Vukotićem koga sumnjiče za pripremanje više krivičnih dela. On se sumnjiči da je, zajedno sa Rankom Radulovićem, formirao kriminalnu grupu čiji je cilj bila i likvidacija policijskih funkcionera, službenika ANB, bezbednosno interesantnih osoba.

Bezbednosne službe Jovicu Vukotića označavaju kao jednog od vođa škaljarskog klana, zajedno sa bratom Igorom i sugrađaninom Igorom Dedovićem i povezuju ga sa “izvesnom dozom nasilja” i krijumčarenjem droge, ali je zanimljivo da je samo jednom pravosnažno osuđivan, a da su oni postupci koji su vođeni protiv njega, a koji se mogu nabrojati na prste jedne ruke, završavani ili oslobađajućom presudom ili je neko njemu blizak preuzimao krivicu, piše “CDM”.

U spuškom zatvoru je proveo devet meseci, od novembra 2014. do avgusta 2015. i to zbog pomaganja u pokušaju ubistva 2002, kada je imao 21 godinu.

Braća Vukotić, nekoliko puta bili su meta napada u Kotoru i Beogradu. Još 2008, na priobalnom putu u Dobroti kod šanka “Malibu”, na Jovičinin BMV ispaljeno je nekoliko hitaca iz automatskog oružja. Na kuću Jovičinog i Igorovog oca Veska u avgustu 2013. godine bačena je kašikara, a u eksploziji niko nije povređen, mada je oštećeno nekoliko parkiranih automobila.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar