ZA PREVOZ NARKOTIKA KORISTILI VOZILA AUTO-ŠKOLE I RENT A KAR AGENCIJE: Uhapšena petočlana grupa zbog rasturanja droge po Beogradu

ZA PREVOZ NARKOTIKA KORISTILI VOZILA AUTO-ŠKOLE I RENT A KAR AGENCIJE: Uhapšena petočlana grupa zbog rasturanja droge po Beogradu


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Specijalnom antiteorističkom jedinicom (SAJ), a u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.

Uhapšeni su M.V. (1992), N.Dž. (1994), N.I. (2000), J.I. (1980)  i A.M. (1999), svi  iz Beograda, dok se za još jednom osobom traga.

Sumnja sa da je ova organizovana kriminalna grupa, na čelu sa M.V, u dužem vremenskom periodu na teritoriji beogradskih opština Palilula i Stari grad preprodavala gotovo sve vrste opojnih droga, heroin, kokain, amfetamin i marihuanu.

Oni su, kako se sumnja, za transport narkotika koristili vozila auto-škole i rent a kar agencije, koje su u vlasništvu pojedinih članova grupe, doksu drugi članovi radili na poslovima obezbeđenja izvesnih ugostitelјskih objekata na teritoriji Beograda, što su koristili za prodaju narkotika u tim objektima.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar