“ZAKLAO SAM CURU KOJU SAM VOLEO”: Stravični detalji ubistva koje je zaprepastilo Hrvatsku

“ZAKLAO SAM CURU KOJU SAM VOLEO”: Stravični detalji ubistva koje je zaprepastilo Hrvatsku

Foto: Marko Đoković


“Zaklao sam curu koju sam voleo”, rekao je uznemirenim glasom u nedelju oko 8 sati ujutro Ivan K. (36), stari policijski znanac. Bio je to telefonski poziv policiji, zbog koga su pred kuću u Grintavečkoj ulici u zagrebačkim Gajnicama brzo pristigli policajci.

Prizor koji su zatekli u kupatilu stana nikoga nije mogao ostaviti ravnodušnim. Ivanova tri godine starija partnerka Anita N. (39) bila je u lokvi krvi zbog višestruko nanesenih povreda nožem. Njen dečko Ivan K. odmah je uhapšen i odveden u policijsku stanicu na kriminalističko istraživanje, a kako nezvanično saznaje “Jutarnji list”, krvavi zločin koji je uznemirio celi kvart počinio je pod vidnim uticajem alkohola.

Susedi u inače mirnoj ulici zgroženi su tim činom. Nisu čuli ni viku ni zapomaganje, a da se nešto dogodilo saznali su tek kad su policajci izjurili iz svojih vozila i utrčali u Anitino i Ivanovo dvorište.

– Videla sam ih sinoć. Prolazili su ulicom s bolesnim psom, za kojeg su i Ivan i Anita živeli. Ona je bila zaista draga osoba. On je, pak, vrlo poseban lik. U nju zaljubljen do ušiju. Zapravo, i Aniti i Ivanu kujica Gizma bila je celi svet. Anita je svojevremeno živela na početku ulice. A u subotu uveče spomenula je da su uživali gledajući kraljevsko venčanje i da njih dvoje u mislima žive na takav način. Bajkovito. I onda se dogodio zločin. Prestravljeni smo. Nikad ne bismo pomislili da je on kadar učiniti tako nešto, iako smo znali da ima neku kriminalnu prošlost – rekla je za Jutarnji list jedna od stanarki Grintavečke ulice.

Druga komšinica je za “24sta.hr” rekla kako su u kuću ubijene žene više puta dolazili lekari i Hitna pomoć. Navodno je imala problema s drogom. Inače pre šest meseci kod ubijene se doselio njen dečko.

Zapalio svoju kuću i napao oca i baku

 Inače, pre desetak godina Ivan K. je uhapšen jer je nakon sukoba s ocem i bakom zapalio vlastitu kuću. Piromaniji je prethodio sukob s poznanikom i njegovom tečom, od kojeg je uz pretnju nožem tražio novac. Uspeo je da izmoli nekoliko hiljada kuna, nakon čega je u vlastitoj kući nasrnuo na baku, a potom i na oca koji je jedva iskočio kroz balkon van i otišao po pomoć. U to vreme Ivan je u tatinoj sobi potpalio tkaninu natopljenu benzinom i zapalio je.
Lopov klovn

Dok su vatrogasci gasili buktinju, on je uhapšen u autobusu zbog, pak, nasrtanja na putnike. Pritom je kod njega nađen gram marihuane.

Ni pre tri godine nije imao mira, kada je jedno od (ne)dela odradio s klovnovom maskom na glavi. Na meti mu se tada našla radnica prodavnice koju je prepao na “klovnovski” način.

S nožem u rukama tražio je da mu da novac, a najpre je blagajnica mislila da je reč o šali. Na kraju je uspeo da “zaradi” 3500 kuna, ali je nekoliko dana kasnije uhapšen jer je ostavio otiske prstiju u prodavnici.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar