ZAPLENJENO 100.000 LAŽNIH DINARA: Makedonski državljanin pokušao da novac utopi u bugarskim menjačnicama

ZAPLENJENO 100.000 LAŽNIH DINARA: Makedonski državljanin pokušao da novac utopi u bugarskim menjačnicama


Carinici su u saradnji sa graničnom policijom, u ponedeljak na izlazu graničnog prelaza Gradina, sprečili krijumčarenje 100.000 falsifikovanih dinara, u apoenima od po 2000 dinara.

Prekršaj je otkriven u automobilu “alfa romeo” makedonskih registarskih oznaka, kojim je iz svoje matične zemlje putovao 39-godišnji državljanin Makedonije sa još dve sunarodnice.

Automobil sa falsifikovanim dinarima 05 02 2019

Na pitanje da li imaju nešto da prijave, putnici su odgovorili odrično, ali su carinici ipak izdvojili automobil za detaljni pregled. Intuicija ih nije prevarila, jer su ispod patosnice na suvozačevoj strani pronašli kesu u kojoj se nalazio novac za koji se odmah posumnjalo da je lažan.

Sumnju nije izazvao kvalitet novčanica, naprotiv, one su bile vrlo kvalitetne, ali je bilo neobično to što neko krijumčari dinare. Pored kese sa lažnim dinarima, još jedna novčanica od 2.000 dinara, takođe falsifikat,
pronađena je i u novčaniku vozača.

Pretpostavlja se da je namera bila da se pronađeni falsifikovani novac konvertuje u evre ili neku drugu stranu valutu u nekoj od bugarskih menjačnica, što će biti utvrđeno daljom istragom.

Zaplenjenih gotovo 100.000 falsifikovanih dinara, putnici i automobil predati su policiji u dalju nadležnost.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar