ZAPLENJENO 36 TONA MESA U JAGODINI: Uhapšeni uvozili mesne prerađevine sa Kosova bez papira

ZAPLENJENO 36 TONA MESA U JAGODINI: Uhapšeni uvozili mesne prerađevine sa Kosova bez papira


Policija u Jagodini zaplenila je oko 36 tona mesa i mesnih prerađevina bez dokaza o poreklu i uhapsila pet osoba osumnjičenih da su učestvovali u njegovoj nabavci, saopštila je danas Policijska uprava iz tog grada.

Uhapšeni su S. P.(46) zbog sumnje da je zloupotrebio položajaj odgovornog u preduzeću “Pavlović” sa područja Ćuprije i M. D.(34) osumnjičenog za zloupotrebu položaja u saizvršilaštvu kao odgovorni u preduzeću “AM Trgotrans 08” iz Užica.

Policija je uhapsila i D. G. (38) iz Ćuprije, M. M. (37) iz Paraćina i M. S. (31) iz Raške osumnjičene da su zloupotrebili položaj, a krivična prijava podneta je protiv još dve osobe, od kojih je jedna već u pritvoru, a za drugom policija traga.

Policija sumnja da je S. P. sa M. D. nabavio meso i mesne prerađevine bez dokaza o poreklu. Nabavljeno meso je sa Kosova i Metohije više puta dopremano do preduzeća “AM Trgotrans 08”, gde je pripremano za dalju prodaju.

Sumnja se da su D. G., M. M. i M. S. obezbedjivali transport mesa do preduzeća “Pavlović” tako što su vozaču, za kojim se traga, javljali o kretanju policije na putu od Užica do Ćuprije.

Policija je u hladnjači preduzeća “Pavlović” pronašla oko 31,4 tone mesa, dok je oko 4,5 tona bilo sakriveno u u hladnjači preduzeća “AM Trgotrans 08”, čija se ukupna vrednost procenjuje na oko 12,6 miliona dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar