“ZAPOČEĆU RAT”: Knežević objavio novi snimak o korupciji u tužilaštvu Crne Gore

“ZAPOČEĆU RAT”: Knežević objavio novi snimak o korupciji u tužilaštvu Crne Gore

Foto: Facebook


Predsednik Atlas Grupe, Duško Knežević, objavio je danas novi snimak razgovora sa generalnim sekretarom Vrhovnog državnog tužioca, Nenadom Vujoševićem, koji mu “garantuje da će njegov kum Dejan Sekulić biti pušten na slobodu u ponedeljak”, te da je o tome dobio “garancije nadležnih”.

Na audio snimku muški glas Kneževića uverava da se sastao sa Glavnim specijalnim tužiocem, Milivojem Katnićem, i tvrdi da će kum predsednika Atlas Grupe, koji je uhapšen u avgustu, biti pušten na slobodu.

Prvim delom audio snimka i ovim danas, Knežević pokušava da dokaže postojanje korupcije u crnogorskom tužilaštvu, što su demantovali i Katnić i Ivan Stanković, vrhovni državni tužilac.

Sud, zakon

Iz transkripta razgovora, objavljenog na portalu podgoričkih “Vijesti”, proizlazi da Knežević, kojeg crnogorsko pravosuđe potražuje zbog niza krivičnih dela i zloupotrebe službenog položaja, preti da će objaviti sve dokaze o korupciji u tužilaštvu, ukoliko njegov kum ne bude oslobođen.

Vujošević, koji je od petka, prema tvrdnjama tužilaštva, u bekstvu, na snimku ubeđuje Kneževića da to ne čini, da ne provocira pretnjama, jer je dogovor o oslobađanju kuma postignut.

Vujošević, koji je bio posrednik između Kneževića i tužilaca u davanju mita, na snimku kaže da je predsednik Atlas Grupe upravo najavom o objavljivanju dokaza o postojanju korupcije u tužilaštvu, sve usporio i pokvario.

“Sa ovom najavom, slušaj, sa ovom najavom si napravio kontra, problem, sa ovom najavom. Da nisi ovo najavio, on bi danas bio pušten, ali će ga puštit, rekao mi je, on mi je reka…”, reči su Vujoševića.

Dusko Knezevic

 

Na to Knežević, prema transkriptu, Vujoševića upozorava da više neće da čeka i da će, kako kaže, “započeti rat” u kojem će “ići do kraja”.

Objašnjava da je dva meseca čekao, a oni su, dodaje, za to vreme “krenuli brutalno, blokirali pare njegove žene, račune advokata”, kojeg, kako kaže, i “prate po Delta centru”.

Vujošević Kneževića zatim ubeđuje da je njemu rečeno da ne prate advokata, a Knežević kaže: “Prate ga po Delta centru, specijani tim, i prate ga, da ga gledaju, znači zastrušuju ga, eto i sve ću to da objavim”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar