ZBOG NASILJA U PORODICI: Krivična prijava protiv Milana Gurovića

ZBOG NASILJA U PORODICI: Krivična prijava protiv Milana Gurovića

photo: Pedja Milosavljevic


Protiv bivšeg košarkaša Milana Gurovića policija je podnela krivičnu prijavu za nasilje u porodici, jer je, navodno, bio nasilan prema maloletnoj ćerki i supruzi.

Njemu je izrečena hitna mera zabrane prilaska oštećenima i pušten je na slobodu, pišu beogradski mediji.

Gurović je u izjavi za Blic rekao da “supruga hoće da mu napakuje” incident, jer on želi razvod već nekoliko godina, a ona nje.

“Nema opravdanja za ovakvo ponašanje” 

Gurovićevo nasilje osudila je potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zprana Mihajlović.

“Nema opravdanja za ovakvo ponašanje. U državi u kojoj je gotovo svaka druga žena žrtva nekog oblika nasilja moramo da reagujemo svi, ako mislimo to da sprečimo. Da konačno shvatimo da je i šamar nasilje, da niko nema pravo da ženu maltretira, uznemirava, tuče ili ubije. Da nasilje prijavimo, a nasilnike kaznimo”, rekla je ona.

Povezane vesti – POVERENICA ZA RAVNOPRAVNOST: Zlostavljanje devojčice alarm za celo društvo

Mihajlovićeva je dodala da ne bi ovaj događaj povezivala sa sportom, jer su upravo sportisti ove godine u kampanji “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”, koja je završena juče, poslali jasnu poruku da je nasilje nad ženama i devojčicama nedopustivo, saopštio je kabinet potpredsednice Vlade.

“Uz nas su u ovoj kampanji bili fudbalski, košarkaški i ragbi klubovi Crvena zvezda i Partizan i kompletne nacionalne lige u rukometu, odbojci i fudbalu. Više od 500 naših sportista podržalo je kampanju protiv nasilja nad ženama i devojčicama. To što je neko bivši sportista i pojedinačni slučaj ne sme da baca senku na sve ono dobro što sport nosi”, zaključila je Mihajlovićeva.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar