Željku Rutoviću smanjena kazna za dve godine

Željku Rutoviću smanjena kazna za dve godine

Shutterstock


Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za dve godine zatvorsku kaznu Željku Rutoviću i pravosnažno ga osudio na dve godine i četiri meseca zatvora zbog učešća u obračunu u kojem je u martu 2017. godine bio ranjen biznismen Predraga Rankovića Peconi u beogradskom hotelu “Park”.

Ovom odlukom preinačena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Rutović u odsustvu bio osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine i četiri meseca, potvrđeno je Tanjugu u sudu.

Kazna je za četiri meseca smanjena i Rutovićevom telohranitelju Nedeljku Muminu koji je sada pravosnažno osuđen na dve godine zatvora.

Povezane vesti – Zima kod „kavčana“

Kazna je Rutoviću smanjena pre svega zbog njegovog zdravstvenog stanja, iako se od obračuna u hotelu Park nalazi u bekstvu i za njim je na snazi crvena poternica.

lisice hapsenje presuda

Mumin je neko vreme proveo u pritvoru.

Oni su osuđeni za krivična dela nanošenje teških telesnih povreda, nasilničko ponašanje i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Ranković, koji u ovom postupku ima status oštećenog, nije se pridružio krivičnom gonjenju, niti je istakao zahtev za odštetu od Rutovića i Mumina.

Povezane vesti – Ko se upecao u Elezovu mrežu

Prilikom incidenta u hotelu Park, Ranković je upucan u obe noge.

On je vlasnik Hepi televizije i kompanije Imvej u okviru koje posluju brojna preduzeća.

Rutović je jedan od retkih preživelih aktera filma “Vidimo se u čitulji”, koji se bavi fenomenom “žestokih momaka” iz kriminalne sredine u Srbiji početkom devedesetih.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar