Žena pretukla sudiju u sudnici

Žena pretukla sudiju u sudnici


Predsednicu Prekršajnog suda u Sremskoj Mitrovici Zoricu Marinković Ilieski u utorak je u sudnici tokom suđenja pretukla osuđena žena.

Reč je o ženi koja je državljanka Mađarske, a koja je pretukla sudiju nakon što joj je izrečena kazna od 15.000 dinara zbog prekršaja iz Zakona o strancima.

Stranka je, kako nezvanično saznaje B92, vraćena sa granice zbog neispravne dokumentacije. Po hitnoj proceduri donesena je presuda, a dežurni sudija bila je upravo predsednica Prekršajnog suda.

“Kada je izrekla kaznu, osuđenica je krenula ka sudiji, prošla je pored sudskog tumača i zapisničara, koji je shvatio kakvu nameru ima, te je pokušala da je zaustavi. Međutim, ona je udarila sudiju, najverovatnije onom rukom koja joj je bila u gipsu, pa je i udarac bio jači. Sudija je pala na pod, udarila je još koji put”, kaže izvor B92.

Kako dalje opisuje, sve fotelje u prostoriji su popadale, a u sudnicu su odmah utrčali policajac i inspektor, koji su pre toga bili ispred sudnice.

“Praksa je da ne ulaze u sudnicu, za vreme davanja iskaza, da se ne bi shvatilo kao pritisak na stranku, ali sreća pa su bili ispred i odmah reagovali, inače ne znam kako bi se sve završilo”, kaže izvor za B92.

Sudija Zorica Marinković, kako nezvanično saznaje B92, zadobila je potres mozga, nagnječeno joj je koleno, ima tahikardiju i visok pritisak.

Mitrovčani ne pamte da se ikada nešto slično dogodilo u zgradi suda, pogotovo usred sudnice, neposredno nakon izricanja presude.

Iz Udruženja prekršajnih sudija navode da je Zorica Marinković Ilieski zadobila teške telesne povrede i da je “u teškom psihofizičkom stanju prevezena u Hitnu pomoć“.

“Nakon što je okrivljena priznala prekršaj, sudija joj je u prisustvu prevodioca i zapisničarke izrekla novčanu kaznu od 15.000 dinara nakon čega je okrivljena ustala, prišla da potpiše zapisnik i brutalno pretukla sudiju“, ističe se u saopštenju.

Oni ističu da je reč o “nezapamćenom napadu na sudiju“.

“Užasnuti smo ovim događajem i insistiramo da se protiv učinioca brzo sprovede postupak i najoštrije osudi, kao i da se preduzmu sve neophodne mere i aktivnosti kako bi sudije prekršajnih sudova imale uslove da svoju funkciju obavljaju u bezbednom i zaštićenom okruženju”, navodi se u saopštenju udruženja.

Osim toga, prema njihovim rečima, sudije prekršajnih sudova su često izložene pretnjama, zastrašivanjima i omalovažavanjima.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar