Zločin u Diseldorfu

Zločin u Diseldorfu


Nemica srpskog porekla Milenka T. (62) svirepo je ubijena u maju 2017. godine u Diseldorfu. Njeno raskomadano telo nađeno je u podrumu zgrade u kojoj je živela u okrugu Holthauzen, a ceo slučaj koji je pre tri i po godine zgrozio tamošnju javnost je konačno rešen. Za njenu smrt, odnosno za ubistvo na podmukao način osumnjičen je njen sin (49).

Nemački mediji koji pišu o ovom slučaju nisu naveli ime osumnjičenog, kao ni iz kog mesta u Srbiji su žrtva i osumnjičeni.

Osumnjičeni je sada u zatvoru u Diseldorfu i suočen je sa optužbom za ozbiljno krivično delo.

„Porodica Milenke T. je njen nestanak prijavila u aprilu 2017. Zatim je 4. maja, osoba koja je bliska nestaloj ženi, pronašla njeno telo sakriveno u podrumu zgrade u Kolner Landrštase“, objavila je nemačka štampa.

Policijski inspektori koji su odmah po prijavi došli u podrum bili su zatečeni prizorom. Telo nestale žena bilo je raskomadano, a glava odsečena.

„Ceo slučaj je u početku bio misterija za policijske inspektore.  Žrtva, Nemica srpskog porekla, kako je utvrđeno, imala je dvojicu sinova, ali je živela sama u zgradi u čijem podrumu je i nađena. Policija je odmah formirala specijalni tim za istragu ubistva, nazvan kodnim imenom ’Land’, na čijoj meti se vrlo brzo našao jedan od sinova ubijene žene“, navode nemački mediji. Međutim, osumnjičeni sin je već iz Nemačke otputovao za Srbiju, što je znatno otežalo prikupljanje dokaza protiv njega. Tako je tek u proleće 2018. godine Okružni sud u Diseldorfu za njim raspisao međunarodnu Interpolovu poternicu.

Međutim, njega je u Srbiji od hapšenja štitila ustavna odredba po kojoj Srbija ne izručuje svoje državljane.

Povezane vestiMisterija dvostrukog ubistva

Tako je osumnjičeni ubica, uprkos poternici, bio na slobodi sve do kobne greške koju je napravio u januaru ove godine. Osumnjičeni je, naime, iz Srbije otputovao u Hrvatsku, gde je odmah po prelasku granice i uhapšen. Određen mu je ekstradicioni pritvor, a u junu ove godine pripadnici specijalnog tima „Land“ su ga prebacili iz Hrvatske u Diseldorf.

Portparol nemačke policije je povodom njegovog hapšenja izjavio: „On je ranije na saslušanjima nekoliko puta negirao da je ubio svoju majku, a protiv izručenja Nemačkoj se borio svim pravnim sredstvima.“

Prema optužnici, osumnjičeni je majku ubio na spavanju, a da bi sakrio njeno telo, on ga je raskomadao i iz stana preneo u podrum. Motiv ubistva su dugotrajne porodične svađe.

Sudski postupak protiv osumnjičenog Srbina je zakazan za decembar u regionalnom sudu u Diseldorfu.

Sporazumi o izručenju

Ustav Srbije štiti građane od izručenja drugim zemljama, na osnovu državljanstva. Međutim, zbog porasta organizovanog kriminala, Srbija je sa nekoliko zemalja iz okruženja sklopila sporazume koji predviđaju izručenje njenih državljana za ozbiljna dela iz organizovanog kriminala. Takav sporazum Srbija je potpisala i sa SAD.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar