ZLOUPOTREBE U LUCI BEOGRAD: Oslobođen Predrag Bubalo

ZLOUPOTREBE U LUCI BEOGRAD: Oslobođen Predrag Bubalo

Foto: Printscreen youtube


Bivši ministar privrede Predrag Bubalo i ostali optuženi oslobođeni su u prvostepenoj presudi za zloupotrebe u vezi Luke Beograd, saznaje B92.

Njima su se na teret stavljale zloupotrebe prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd, preduzeću “Vorldfin” iz Luksembruga 2005. godine, čij je krajnji vlasnik biznismen Milan Beko.

Izricanju presude danas je prisustvovao i Milan Beko, koji je prethodno pratio i završne reči tužilaštva i odbrane.

Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo za organziovani kriminal ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu Beogradu.

Pored Bubala u ovom postupku su zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja optužbi su oslobodjeni izvršni direktori Agencije za privatizaciju Miodrag Đorđevićai Goran Mrđa, direktor Centra za tržište kapitala Aleksej Misailović, direktor Akcijskog fonda Aleksandar Gračanac i direktor Sektora za analizu, pripremu i organizaciju prodaje u Akcijskom fondu Jasmina Dragutinović.

Zbog krivičnog dela zloupotreba položaja optužbi je oslobođen bivši direktor Privrednog društva Luka Beograd AD Miroslav Drobac i bivši finansijski direktor tog privrednog društva Dušan Kosovac.

Tužilaštvo Bubala tereti da je zloupotrebio službeni položaj, jer je kao ministar propustio da vrši nadzor prilikom prodaje akcija Luke Beograd koje su prodate za manju vrednost od ekonomske, pa je država ostećena za više miliona evra.

Suđenje Bubalu i ostalima počelo je u julu 2014. godine, kada je bivši ministar deteljno izlagao svoju odbranu i negirao optužbe za zloupotrebu službenog položaja.

Luka Beograd je prodata 2005. godine firmi Vorldfin iz Luksemburga čiji je vlasnik Milan Beko, koji je ovom postupku bio svedok. Tokom svog svedočenja pred sudom, biznismen je rekao da mu je kupovina Luke bio jedan od najgorih poslova u životu i da se pokajao što je u njega ušao.

U septembru ove godine Luka Beograd je oglasila prodaju pojedine imovine društva, kao i imovinu prve i druge grupe povezanih lica.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar