ZLOUPOTREBE: Uhapšen direktor “Dajrekt medija” i dvoje zaposlenih u RTS

ZLOUPOTREBE: Uhapšen direktor “Dajrekt medija” i dvoje zaposlenih u RTS


Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšeni su direktor “Dajrekt medije” J.S. (47), kao i dvoje zaposlenih u marketingu RTS-a M.Ð. J. (61) i M. K. (55) zbog zloupotreba, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati, u kom roku će biti privedeni na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal, nakon čega će biti doneta odluka o daljem toku krivičnog postupka.

foto: Shuttestock

foto: Shuttestock

Krivičnom prijavom obuhvaćena je i nekadašnja direktorka u “Dajrekt mediji” J. D. (1975), koja je van zemlje, gde boravi vec duži vremenski period i za njom je raspisana potraga.

Uhapšeni se sumnjiče da su izvršili krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica u produženom trajanju, jer su svojim postupcima oštetili budžet Javnog servisa.

Pre više od mesec dana u pojedinim medijima je najavljena sveobuhvatna istraga zbog navodnih zlupotreba RTS i “Dajrekt medije” oko reklama, čime je, kako se tvrdilo, oštećen budžet Srbije. “Dajrekt medija” je marketinška agencija, koja za sebe navodi da je “od vodeće medijske agencije prerasla u medijski sistem”.

Povezane vesti – Ko je pravi vođa protesta

Opozicija Obradovic Djilas

Pre šest godina, objavljeno je da je Dragan Đilas, koji je svojevremeno osnovao “Dajrekt mediju”, prodao ovu firmu bugarskoj kompaniji.

Zbog najnovijih događaja, “Dajrekt medija” je obavestila medije da je odložila današnji humanitarni događaj – uručenje specijalnog dijagnostičkog aparata Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta “Dr Vukan Čupić”. A jedan od lidera Savez za Srbiju Dragan Đilas za 14 časova je najavio vanrednu konferenciju za novinare ispred Predsedništva Srbije.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar