ZNAO ZA PLAN KNEŽEVIĆA? Vujošević napustio Crnu Goru dva dana pre objave snimka

ZNAO ZA PLAN KNEŽEVIĆA? Vujošević napustio Crnu Goru dva dana pre objave snimka

EPA-EFE/BORIS PEJOVIC


Nenad Vujošević, sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva kojeg je Specijalno tužilaštvo označilo kao člana kriminalne organizacije Duška Kneževića, napustio je Crnu Goru u petak preko graničnog prelaza Dračenovac, piše podgorička Pobjeda.

Vujošević je, navodi se, napustio Crnu Goru sam, svojim vozilom.

U snimku koji je Knežević objavio u nedelju veče čuje se da je Vujošević potvrdio da je novac dobijen od predsednika Atlas Grupe dostavljao specijalnom tužiocu Ivici Stankoviću, što je ovaj u više navrata negirao.

Povezane vesti – Blokirana sva imovina Duška Kneževića

Pozivajući se na svoja saznanja ovaj podgorički dnevnik piše da su Istražitelji došli do operativnog saznanja da je Vujošević odmah nakon toga kontaktirao jednog advokata iz Slovenije, kao i dvojicu iz Srbije, kako bi ih angažovao da ga zastupaju.

Ovaj podatak istražiteljima potvrđuje sumnju da se radi o isplaniranoj akciji s ciljem diskreditacije crnogorskih institucija, jer je Vujošević “nestao” dva dana pre objavljenog snimka o navodnoj korupciji u crnogorskom tužilaštvu, što znači da je tačno znao da će mu Knežević omogućiti dovoljno vremena da napusti teritoriju Crne Gore, preneo je portal RTCG.

Tempirano vreme objavljivanja snimka, navodi list, ukazuje da je Vujošević imao plan i dogovor sa Kneževićem.

Prema informacijama Pobjede, bezbednosne službe su se posebno interesovale za njegovo ponašanje nakon što je, makar u poslednjih godinu dana, počeo aktivno da se raspituje za predmete u slučaju Duška Kneževića.

Prema istim izvorima Pobjede, nakon što je osetio da je pod posebnom lupom njegov rad u Tužilaštvu, Vujošević je skovao plan za bekstvo.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar