ZORAN MARJANOVIĆ NA SLOBODI: Apelacioni sud ukinuo pritvor

ZORAN MARJANOVIĆ NA SLOBODI: Apelacioni sud ukinuo pritvor

Foto/Marko Đokovic


Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine i on će u toku popodneva biti pušten iz pritvora.

Naime, Apelacioni sud je usvojio žalbe Marjanovićevih branilaca i preinačio rešenje Višeg suda kojom mu je pritvor bio produžen 25. juna, rekla je za Tanjug portparol suda Mirjana Piljić.

Marjanović je u pritvoru bio od 15. seprembra prošle godine.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je inače nakon dopune istrage, podiglo novu optužnicu protiv Zorana Marjanovića kojom ga tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene nasipu u Borči 2. aprila 2016. godine.

I novom optužnicom, koja još nije potvrđena, Marjanović se tereti za isto krivično delo – teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dve godine. Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva.
On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji. Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom telelvizijskom realiti programu i generalno je svojim istupima skretao pažnju “žute štampe”.

NE PROPUSTITE:

PONOVO OPTUŽEN ZA UBISTVO: Podignuta nova optužnica protiv Zorana Marjanovića

ZORANOV KEC IZ RUKAVA

RIJALITI ISTRAGA: Medijsko ubistvo Jelene Marjanović

SLUČAJ UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ: Tabloidni dokazi MUP-a i tužilaštva

OBRT: Zoranu Marjanoviću prvo ukinuto, pa ponovo produžen pritvor do 10. marta

ODLUKA APELACIONOG SUDA: Ukinuto rešenje o produženju pritvora Zoranu Marjanoviću, ali ostaje u pritvoru

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar