DETALJI IZRUČENJA IVICE TODORIĆA ZAGREBU: Pomoćnim stepenicama ga sakrili od medija, strpali u maricu, pa u istražni zatvor

DETALJI IZRUČENJA IVICE TODORIĆA ZAGREBU: Pomoćnim stepenicama ga sakrili od medija, strpali u maricu, pa u istražni zatvor


Ivica Todorić, osnivač Agrokora sproveden je večeras u zagrebački zatvor nakon što je izručen Hrvatskoj iz Velike Britanije u kom je bio poslednjih godinu dana.

Avion na redovnoj liniji London-Zagreb u kojem se nalazio Todorić sleteo je sinoć nešto pre 21 čas na zagrebački aerodrom.

U avionu je bilo više hrvatskih novinara koji su se vraćali s turističkog sajma u Londonu, pa su uživo izveštavali o ovom izručenju. Todorić je iz zgrade aerodroma izveden pomoćnim stepenicama, a ne na glavni izlaz na kom su ga čekali novinari. Službenim vozilom MUP-a odveden je u Izatvor.

On je pobegao u Veliku Britaniju nakon izbijanja afere Agrokor u kojoj je osumnjičen da je nezakonito pribavio 1,142 milijarde kuna. Istražni sudija u Zagrebu jedino je Ivici Todoriću odredio istražni zatvor zbog opasnosti od uticaja na svedoke, a pošto je bio nedostupan hrvatskom pravosudju, za njim je raspisana medjunarodna poternica. Medju osumnjičenima su i njegovi sinovi, Ivan i Ante.

Osumljičeni će danas biti ispitan u tužilaštvu.

 

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar