DRŽAVA DONOSI REŠENJE ZA PREVARE TURISTIČKIH AGENCIJA: Pola miliona evra za osiguranja i nove licence

DRŽAVA DONOSI REŠENJE ZA PREVARE TURISTIČKIH AGENCIJA: Pola miliona evra za osiguranja i nove licence

photo: Pixabay


Ovog leta su čak četiri agencije prevarile putnike koji su platili i krenuli na odabrane destinacije, te ih ostavile i bez para i bez letovanja.

U planu je donošenje novog zakona o turizmu, početkom sledeće godine. Naš zakon o turizmu je u skladu sa evropskim standardima, ali, kažu u resornom ministarstvu, naši agenti nemaju razvijenu poslovnu svest zbog čega je nužno pooštriti zakon.

Najpre će se povećati vrednost polise osiguranja agencija. Za najveće agencije ona će biti pola miliona evra.

– Ono što ćemo uraditi novim zakonom je rangiranje organizatora putovanja po broju putnika i u skladu s tim uvođenje nekoliko kategorija licenci – A, B i C licence, u zavisnosti od toga koliko putnika su prevezli u prošloj godini. Ono što ćemo takođe uraditi jeste da omogućimo efikasniji rad turističkoj inspekciji kroz dnevno dostavljanje broja prodatih aranžmana od strane agencija kako bi inspekcija mogla svakodnevno da prati koliko je aranžmana prodato i koliko putnika ide na putovanje – kaže državni sekretar za turizam, Miroslav Knežević.

Pored toga, da bi obnovile licencu, januara sledeće godine, agencije će, u zavisnosti od veličine, biti dužne da polože keš depozit od 15 hiljada do 50 hiljada evra. Novi zakon će napraviti i jasnu razliku između organizatora putovanja i posrednika, takozvanog subagenta a to mora biti jasno naznačeno i u samoj poslovnici.

– Jako je važno kome zapravo treba da plati putnik, da li posredniku ili organizatoru. Trebalo bi da to ide direktno organizatoru i to pitanje treba pooštriti – navodi pomoćnica ministra za inspekcijske poslove, Vera Božić Trefalt.

U Juti koja okuplja 269 agencija kažu da će rado biti partneri državi u kreiranju novog zakona o turizmu.

– Ne možemo zakonom o turizmu ispravljati neke druge društvene anomalije, kao što je upravni postupak, sudski postupci itd, ali kada dođe do kriznih situacija, a dolaziće sigurno jer se to dešava svuda u svetu, moramo da imamo vrlo jasan sistem i vrlo jednostavan način da se putnici zaštite u smislu povraćaja novca, realizacije njihovih aranžmana na licu mesta i to bi onda bilo ono što možemo da uradimo u skladu sa evropskom praksom – kaže direktor Jute, Aleksandar Seničić.

Agenti koji pošteno rade ozlojeđeni su zbog svega što se ovog leta događa, jer im je to nanelo veliku štetu, najpre kada je reč o ugledu. Svi znaju da se poverenje teško stiče, a lako gubi.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar