Kuda idu ova današnja deca!

Kuda idu ova današnja deca!


Maloletni Zemunci oteli su i mučili dvadesetogodišnjeg fudbalera, bacili ga u Savu, tukli kamenjem, a onda batinama naterali da u kameru mobilnog telefona prizna da im duguje novac

Čitava priča liči na urbanu legendu o Zemuncima. Maloletni B. S. (16) i B. A. (16) uhapšeni su zbog sumnje da su Nemanju B. (20) iz Kostolca 27. maja oteli, bacili u Savu, a potom mu uzeli sav novac i automobil marke „škoda fabija”. Oni su navodno izmislili dug od 1.800 evra, a fudbaler je rekao da su mu zapretili da ga čeka metak ako ih prijavi policiji. Tri meseca je trebalo momku iz Kostolca da prijavi policiji šta mu se dogodilo. Pripadnici MUP-a su brzo pronašli počinioce jer su im oni, naravno, bili poznati odranije.
Ipak, storija ima i emotivni zaplet. Fudbaler kaže da iza svega stoji plan njegove bivše devojke I. I. (19) i njenog sadašnjeg momka J. J. (20).
„Prijateljski sam pozvao bivšu devojku po dolasku u Beograd jer se mom drugu sviđala njena drugarica. Međutim, ona mi je te večeri rekla da izlazi sa dečkom i predložila da se vidimo sutradan oko 12 sati. Ujutru me je zvala nekoliko puta da bismo precizirali gde ćemo da se sresti i predložila mi na kraju da se nađemo na Brankovom mostu. Čim smo se našli, rekla je: ‘Hajde da prošetamo pored reke’.” Posle toga je, kako je fudbaler ispričao policajcima, usledila agonija.
„Posle nepunih pet minuta osetio sam udarce po vratu! Zaskočila su me dva mladića i besomučno me tukla nogama i rukama po celom telu. Jedan od njih je rekao: ‘Treba da ga bacimo, ko ga je*e!’, i munjevito su me gurnuli u Savu! Isplivao sam pokušavajući da dođem do daha i pitao ih: ‘Zašto?! Recite mi zašto ovo radite?’, na šta je predvodnik bahato uzvratio: ‘Ku*čio si se!'”, priča fudbaler i kaže da su ga posle toga opljačkali.
„Izvukli su me iz vode i iz džepova pokupili oko 3.000 dinara, koliko sam imao. Udarali su me kamenjem urlajući da će mi polomiti glavu ako im ne vratim izmišljeni dug od 1.800 evra. Onda su mi naredili da ih odvezem u Zemun. Pozlilo mi je dok su me vukli u potpuno natopljenoj garderobi, zbog čega su me bacili na zadnje sedište. Za volan je seo momak koji je vodio glavnu reč. Divljački je vozio, 120 kilometara na sat, i to drugom brzinom! U Ugrinovačkoj ulici u Zemunu otkinuo je retrovizor s ‘juga’ prilikom mimoilaženja. Tada je vozač besno istrčao napolje govoreći: ‘Ovo morate da platite!’ Posle toga su zgrabili moj mobilni ‘samsung J-5’ i dali mu ga umesto novca”, kaže žrtva.
Agonija se, kako dodaje, završila tri sata kasnije u Zemunu, gde su ga naterali da prizna da im duguje novac i to snimili telefonom. Mladi prestupnici su verovatno mislili da će im pod prinudom snimljeno priznanje biti zgodno opravdanje i olakšavajuća okolnost ako stvar dođe do policije i suda.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar