LOPOVI OBILI PORODIČNU GROBNICU: Pokojniku ukrali zlato, keš i mobilni

LOPOVI OBILI PORODIČNU GROBNICU: Pokojniku ukrali zlato, keš i mobilni


Lopovi obili porodičnu grobnicu, otvorili kovčeg i pokojniku koji je sahranjen prošle godine odneli sve što mu je bilo spremljeno za “onaj svet”.

Požarevačka policija intenzivno traga za nepoznatim lopovima koji su provalili u grobnicu porodice Marković na seoskom groblju u selu Kasidol nedaleko od Požarevca. Oni su otvorili sanduk i pokojniku ukrali stvari koje mu je porodica spremila za “onaj svet” – zlatan lanac, sat, 500 evra u kešu i mobilni telefon.

Krađu je policiji prijavio vlasnik grobnog mesta Jovica Marković nakon što je otkriveno da je opljačkana grobnica i iz nje odnete materijalne stvari u vrednosti od oko 1.000 evra.

– Lopovi su došli pod okriljem noći, kad na groblju nema nikog. Pomerili su nadgrobnu ploču i, dok je jedan verovatno čuvao stražu, drugi je sišao u podzemni deo grobnice. Pomerio je blokove koji su štitili sanduk, razbio staklo na poklopcu i kroz otvor krenuo da pretura po kovčegu u kojem se nalazio leš pokojnog Mališe – tvrde meštani Kasidola.

Razbojnik je iz sanduka odneo nekoliko skupocenih predmeta i novac.

– Sa pokojnika je skinuo deblji lanac, na kojem se nalazilo nekoliko zlatnih privezaka, prsten, a s ruke je skinuo sat. Porodica je pokojniku u standuk stavila i novac u iznosu od 500 evra i mobilni telefon koji su lopovi takođe odneli. Potom su vratili poklopac na sanduk i pobegli – tvrdi sagovornik Srpskog telegrafa.

Slavica Marković, majka preminulog Mališe kaže da su lopovi unakazili leš njenog sina, koji je sahranjen prošle godine.

– Sve su ispreturali i odneli. Unakazili su mi dete. Odeću su mu pokidali i rastrgli. Sahranili smo ga 10. avgusta 2017. godine, leš je bio vakumiran, i posle deset meseci da dočekamo ovako nešto. Evo i sad mi srce lupa. To se neko sveti njemu mrtvom. Znam ko je, ali neka sve nose iz njegovog sanduka svojoj deci, drugo im ništa ne želim – kaže potresena majka.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar