Rutović i Mumin optuženi za ranjavanje Peconija

Rutović i Mumin optuženi za ranjavanje Peconija


Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je potvrdio optužnicu protiv Željka Rutovića i Neđeljka Mumina zbog ranjavanja Predraga Rankovića Peconija.

Rutović je u bekstvu, a Mumin je u pritvoru.

Portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić rekla je Tanjugu da je taj sud odbio kao neosnovane žalbe odbrane i potvrdio rešenje Višeg suda o potvrđivanju optužnice od 4. juna.

“Pravilno prvostepeni zaključuje da nije bilo potrebno bolje razjašnjenje ove krivično-pravne stvari da bi se ispitala osnovanost optužbe, te da nije bilo neophodno da se istraga dopunim a na šta se neosnovano ukazuje u izjavljenoj žalbi”, navela je Piljić.

Apelacioni sud takođe smatra da je pravilno Viši sud zaključio da prikupljeni dokazi tokom istrage daju dovoljno osnova za zaključak da postoji opravdana sumnja da su okrivljeni izvršili krivična dela za koja se terete, kao i da ne postoje zakonski razlozi koji bi mogli da dovedu do obustave krivičnog postupka ili odbijanja optužbe.

Optužnicom se Rutoviću i Muminu na teret stavljaju krivična dela nanošenje teških telesnih povreda, nasilničko ponašanje i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Protiv Rutovića i Mumina sprovedena je istraga zbog krivičnog dela pokušaj ubistva u saizvršilaštvu, ali je nakon istrage optužnica podignuta za lakša krivična dela.

Rutović je u bekstvu od incidenta i za njim je raspisana međunarodna poternica po naredbi Višeg suda u Beogradu od 4. aprila 2017. godine.

Tužilaštvo je u optužnici predložilo da se Rutoviću sudi u odsustvu.

Prilikom incidenta u hotelu Park Ranković je upucan u obe noge.

On je vlasnik Hepi televizije i kompanije Imvej u okviru koje posluju brojna preduzeća.

Rutović je jedan od retkih preživelih aktera filma “Vidimo se u čitulji”, koji se bavi fenomenom “žestokih momaka” iz kriminalne sredine u Srbiji početkom devedesetih.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar