SAČEKUŠA NA PRIMOPREDAJI DROGE: Kako je uhapšen policajac koji je u slobodno vreme obezbeđivao dilere

SAČEKUŠA NA PRIMOPREDAJI DROGE: Kako je uhapšen policajac koji je u slobodno vreme obezbeđivao dilere

Foto: Marko Đoković


Pripadnik Interventne jedinice MUP-a Đorđe Vokić (29), koji je uhapšen u akciji policije prilikom primopredaje tri kilograma heroina, obezbeđivao je sastanak kupaca i dilera.

Prema informacijama do kojih je “Blic” došao, policajac je u nedelju na sastanku u Belom Potoku, podno Avale, došao kao obezbeđenje kupca Dušana Ivljanina iz Beograda, koji je nameravao da kupi čak tri kilograma heroina. Okvirna vrednost heroina na tržištu iznosi oko 60.000 evra, ali bi mogla biti i višestruko veća: to zavisi od načina njegove “obrade” i željenog kvaliteta. Kako kaže izvor “Blica” upoznat sa istragom, oni su drogu nameravali da kupe od dilera Željka Brajovića poznatijeg u podzemlju pod pseudonimom Žabac i njegovog saradnika Aleksandra Anđelkovića.

Međutim, tek što su se sastali, dogovor ovih dilera osujetili su pripadnici UKP koji su nakon višemesečnog praćenja ovih kriminalaca krenuli u akciju hapšenja.

– Na primopredaju droge došla su njih četvorica – Žabac i Anđelković sa jedne strane i Ivljanin sa policajcem. Tek što su krenuli sa primopredajom, policija ih je zaustavila i uhapsila. Kod njih su pronađena čak tri kilograma heroina – kaže izvor “Blica” upoznat sa istragom. Činjenica da su dileri uhapšeni prilikom primopredaje, takoreći na delu, umnogome olakšava dalju istragu. Kako saznajemo, obe ekipe dilera već godinama unazad se bave kriminalnim radnjama i rade sa većim količinama heroina, namenjenog pre svega tržištu Beograda.

 Oni su heroin, navodno, donosili sa Kosova i Metohije. Žabac je, kako saznajemo, najpoznatije ime u podzemlju od sve četvorice, a dilovanje opasnog narkotika prepoznao je kao unosan posao za sebe još pre više godina. Uživao je u luksuzu koji je stekao od ilegalnih poslova, a vozio je i skupocene automobile, među kojima se ističe “porše kajena” – drumska zver čija se cena kreće oko 30.000 evra. Uhapšenima se stavlja na teret neovlašćena proizvodnja i stavljanja u promet opojnih droga. Za ovako velike iznose, i zbog činjenice da su u pitanju kriminalne grupe, tužilaštvo bi moglo da traži čak 15 godina robije.
 PRIMERI:

GRANIČAR DILER

D. O., pripadnik granične policije, uhapšen je u martu ove godine zbog sumnje da je krijumčarima marihuane pomagao u prenosu ove droge preko granice. Graničar je uhapšen kao deo organizovane kriminalne grupe, a u hapšenju je učestvovala i BIA.

UKRAO PA PRODAO HEROIN

 I. M., službenik Policijske uprave u Boru, uhapšen je u martu ove godine zbog sumnje da je prodavao narkotike nakon što je iz metalne kase koja se nalazila u službenim prostorijama. On je tom prilikom ukrao dva kilograma oduzetog heroina. Drogu je prodao za 2.000 evra osumnjičenom S. D. koji je zatim posredstvom S. S. kilogram heroina prodao dvadesetogodišnjem muškarcu za 4.000 evra.

ŠVERCOVAO MARIHUANU

Niška policija uhapsila je u novembru prošle godine Z. S. (24) iz okoline Merošine, S. S. (29) iz okoline Gnjilana i policajca N. S. (44) iz Vranja zbog sumnje da su dilovali drogu. Prilikom pretresa stana Z. S., u kojem je bio i S. S., policija je pronašla kilogram marihuane spakovane u dva paketa. Tom prilikom S. S. je drogu pokušao da baci preko terase. N. S. se sumnjiči da je marihuanu preuzeo u okolini Preševa i dovezao je u stan Z. S., kako bi je on dalje prodao.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar