ŠOKANTNO OTKRIĆE UNUTRAŠNJE KONTROLE: U “Lasti” pronađen arsenal oružja

ŠOKANTNO OTKRIĆE UNUTRAŠNJE KONTROLE: U “Lasti” pronađen arsenal oružja

Foto: MUP Srbije


Unutrašnja kontrola koja proteklih dana češlja  saobraćajno preduzeće “Lasta” otkrila je ukupno 18 pušaka i 30 pištolja, od kojih se neki komadi u policijskoj evidenciji vode kao ukradeni.

Kako su potvrdili izvori lista “alo”, oružje nema potrebnu dokumentaciju i nije propisno čuvano. Neki komadi oružja sa magacinskih spiskova su nestali, dok ima pušaka i pištolja čije se poreklo ne zna, piše u izveštaju unutrašnje kontrole „Laste“, koji će biti predat nadležnim organima.

– Zaprepastili smo se kada smo u neobezbeđenim magacinima pronašli karabine, pištolje i veliku količinu municije. Oružje je i bukvalno bilo svakome na izvol’te i možemo samo pretpostavljati šta se sa njim dešavalo proteklih godina i za kakve je svrhe moglo biti upotrebljavano. Pronađen je i jedan pištolj koji se u policiji vodi kao ukraden – kaže dobro obavešteni izvor „Alo!“, koji nije želeo da otkriva identitet.

Informaciju o naoružanju koje je pronađeno u „Lasti“ juče je potvrdio direktor Toni Gajić.

– Mogu da potvrdim da su vaše informacije tačne, ali ne želim da dajem izjave na tu temu. Sve što unutrašnja kontrola nađe biće upućeno nadležnima na dalje postupanje – rekao je Gajić za „Alo!“.

Prema njegovim rečima, pronalazak i zaplena oružja je samo vrh ledenog brega javašluka, krađa na štetu preduzeća i svađa među zaposlenima, sindikatima i menadžmentom u „Lasti“, koje su proteklih godina punile stranice novina.

Koliko je situacija u „Lasti“ bila čudna, najbolje govori i to što su se proteklih godina direktori menjali kao čarape, a Nebojša Mirović, jedan od sindikalnih vođa u tom preduzeću, čak se nalazi na optužnici za ratne zločine na području Bosne i Hercegovine. Prema nezvaničnim informacijama koje su već objavljivane u medijima, prvi čovek Samostalnog sindikata „Laste“ sumnjiči se da je kao policajac počinio ratni zločin nad muškarcima bošnjačke nacionalnosti sa područja Teslića i okoline.

I pored svega toga, njemu ne pada na pamet da napusti tu funkciju.

Prema izvorima „Alo!“, novo rukovodstvo „Laste“, sa direktorom Gajićem na čelu, uz podršku Nadzornog odbora za manje od godinu dana angažovalo se na ostvarenju strateških ciljeva radi oporavka firme, među kojima je njena modernizacija i reorganizacija u cilju da postane uspešna, profitabilna i konkurentna kompanija.

Šta je pronađeno u magacinima „Laste“

– 18 pušaka

– 30 pištolja

– 180 metaka kalibra 7,9 mm

– 188 metaka kalibra 9 mm

– 214 metaka kalibra 7,62 mm

– 323 metka kalibra 7,65 mm

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar