UHAPŠENA BANDA PLAĆENIH UBICA: Planirali likvidacije i u Srbiji

UHAPŠENA BANDA PLAĆENIH UBICA: Planirali likvidacije i u Srbiji

Foto: Marko Đoković


Crnogorska policija uhapsila je Ranka Radulovića (58) iz Nikšića, njegove rođake Stefana i Luku Radulovića, kao i još pet osoba zbog sumnje da su deo kriminalne grupe koja je planirala likvidacije osam policijskih funkcionera i službenika Agencije za nacionalnu bezbednost, kao i dva pripadnika “kavačkog klana”.

Istražitelji ne isključuju mogućnost da je neka od likvidacija trebalo da bude izvedena i na teritoriji Srbije.

Kako su preneli crnogorski mediji, Radulovićeva “nikšićka grupa” sumnjiči se da je po nalogu vođa “škaljarskog klana” trebalo da deluje u dva pravca – da likvidira policijske funkcionere, kao i da ubija ljude koji su na meti ovog klana.

Vođe u bekstvu

– Prikupljaju se dokazi koji mogu dovesti do novih hapšenja ili poternica – rekli su izvori bliski istražnim organima.

Osim Radulovića i njegovih rođaka, lisice na ruke stavljene su i Darku Vickoviću, Ratku Martinoviću, Nikoli Mandiću, kao i dvojici bosanskih državljana. Policija, kako navode, traga za sinom Ranka Radulovića zbog sumnje da je bio deo kriminalne grupe.

– Hapšenja su nastavak policijske akcije, koja je započela pritvaranjem Zlatka Matanovića iz Skadra, Stefana Perovića iz Nikšića, kao i njegovog sugrađanina Dejana Vujovića, čijim je pritvaranjem sprečeno više likvidacija – naveo je izvor iz istrage.

Inače, kao vođe “škaljarskog klana” u crnogorskim policijskim evidencijama označeni su Igor i Jovica Vukotić, za koje se sumnja da su ranije napustili Crnu Goru.

Neutralna teritorija

– Različiti su motivi što su se pojedine osobe našle na spisku kriminalnog klana za likvidaciju. Operativna saznanja razmenjena sa službama iz regiona ukazuju da je nikšićka grupa imala niz sastanaka na “neutralnoj teritoriji”, te da su razmenjivane poruke s vođama “škaljarskog klana”, uglavnom preko “poverljivih posrednika”. Specijalni tim istražitelja koji radi na ovom slučaju sumnjiči Ranka Radulovića da je, u dogovoru sa više osoba, pripremao niz surovih akcija – naveli su izvori crnogorskih medija.

Ko je Ranko Radulović

Ranko Radulović je, kako su preneli crnogorski mediji, ranije hapšen zbog zelenašenja, iznude, a 2015. godine je uhapšen zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja je pripremala likvidacije. Dve godine kasnije ponovo se našao iza rešetaka zbog sumnje da je 11. oktobra 2016. organizovao prenošenje oružja i municije od mesta Slano ka Nikšiću. Sumnjičili su ga da je krivično delo počinio u saizvršilaštvu sa Darkom Vickovićem (38) i Ratkom Martinovićem (37), koji su sada uhapšeni s njim. Inače, Radulović je bivši vlasnik fudbalskog kluba Čelik i vlasnik je lokala “Tani” u Nikšiću.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar