“GRADIĆ FEST” U NOVOM SADU: Festival uličnih svirača otvara se sutra 18. put po redu

“GRADIĆ FEST” U NOVOM SADU: Festival uličnih svirača otvara se sutra 18. put po redu

youtube


Festival uličnih svirača “Gradić fest” biće otvoren sutra uveče u Novom Sadu tradicionalnom povorkom učesnika i građana koja će sa Trga slobode do Beogradske kapije u Petrovaradinu krenuti u 20 sati, a biće to 18. izdanje ovog festivala.Kako su organizatori danas najavili, povorku će predvoditi savremeni italijanski orkestar limenih duvača “Bandakadabra”, zatim “Orquestra Creativa” iz Portugala, kao i novosadska “Sambansa”, a na otvaranju će publika moći da vidi i spektakularni koncert španskog pijaniste Davida Morena.

Nastupiće i francuski bend “The Wackids”, koji svira hard rok na dečijim instrumentima, dok će domaće i regionalne umetnike predvoditi bend Svemirko i Sara Renar iz Zagreba, kao i “Ana & The Changes” i MKDSL iz Beograda.

Trodnevna smotra ulične umetnosti trajaće do 1. septembra, a osim muzičkih programa domaćih i stranih izvodjača, publika će moći da vidi i pozorišne predstave, filmske projekcije, izložbe i performanse.

Novina Festivala će biti “Gradić bioskop” u Štrosmajerovoj ulici, a bogat program pripremili su i partneri Festivala uličnih svirača – udruženja UGRIP i Suburbium, platforma Fruškać, Studentski kulturni centar Novi Sad, studenti arhitekture sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i pozorišna trupa Reflektor teatar iz Beograda.

Deo programa odvijaće se i u novootvorenom kreativnom centru “PROSTOR”, koje je u svrhu oživljavanja petrovaradinskog Podgrađa, otvorila Umetnička asocijacija “Inbox”, koja organizuje i sam festival.

Saobraćaj će u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave biti potpuno obustavljen od srede u ponoć do subote u dva časa ujutru, kao i od 17 časova u subotu do dva sata u nedelju.

Ulica Modene, Bulevar Mihajla Pupina i most Varadinska duga će zbog kretanja povorke biti zatvoreni za saobraćaj u četvrtak od 19 do 21 čas, piše u najavi.

Obezbeđen je i besplatan autobuski prevoz za posetioce, sa polaznom stanicom na Trgu slobode i završnom na petrovaradinskoj strani mosta Varadinska duga.

Program festivala sa detaljnom satnicom i mapom svih dešavanja u Gradiću, dostupan je i na sajtu festivala (www.ulicnisviraci.com).

Festival uličnih svirača “Gradić fest” organizuje Umetnička asocijacija “Inbox” iz Novog Sada uz pokroviteljstvo Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar