HRVATSKI MEDIJI OBJAVILI GENERAL PRALJAK PREMINUO U BOLNICI?! Krugovi bliski porodici potvrdili smrt generala

HRVATSKI MEDIJI OBJAVILI GENERAL PRALJAK PREMINUO U BOLNICI?! Krugovi bliski porodici potvrdili smrt generala

Foto: Beta/AP


Zagrebački N1 preneo je, pozivajući se na krugove bliske porodici, da je Praljak umro

Trećeoptuženi Slobodan Praljak preminuo je danas u bolnici u Hagu pošto je popio otrov nakon što mu je apelaciono veće Haškog tribunala potvrdilo kaznu od 20 godina, preneli su nezvaničnu informaciju hrvatski mediji.

HAOS U HAŠKOM TRIBUNALU – Hrvatski general Slobodan Praljak: Nisam ratni zločinac, popio sam otrov!

Zagrebački N1 preneo je, pozivajući se na krugove bliske porodici, da je Praljak umro.

Praljak je, pošto mu je apelaciono veće potvrdilo kaznu od 20 godina zatvora, uzviknuo da nije ratni zločinac i da ne priznaje presudu, a zatim popio neku tečnost iz male čaše.

KO JE HRVATSKI GENERAL PRALJAK KOJI JE POPIO OTROV U HAGU

U zbrci koja je nastala čulo su se reči Praljkove zastupnice Nataše Favo Ivanović da Praljak “kaže da je popio otrov”.

Praljka su, zatim, pripadnici obezbedjenja izveli iz sudnice, izricanje presude je prekinuo, a predsedavajući sudija naložio je da se “ne odnosi čaša iz koje je Praljak nešto popio”.

Haški tribunal danas je pravosnažno potvrdio  višegodišnje zatvorske kazne šestorici zvaničnika bosanskih Hrvata, predvodjenih Jadrankom Prlićem za ratne zločine nad Muslimanima u BiH, 1993-94.

Izricanje presude, međutim, prekinuto je nakon što je apelaciono veće potvrdilo kaznu od 20 godina zatvora trećeoptuženom Slobodanu Praljku. Praljak je, stojeći, nešto uzviknuo preko isključenog mikrofona, a zatim je popio neku tećnost iz male čaše.

Do tog trenutka, Tribunal je potvrdio kaznu od 25 godina Prliću i zatvorske kazne od 20 godina Bruni Stojiću i Praljku.

Tribunal je potvrdio i nalaz iz prvostepene presude da je u udruženom zločinačkom poduhvatu progona bosanskih Musilmana, zajedno sa osudjenima, učestvovao i tadašnji predsednik Hrvatske Franjo Tudjman sa još nekim zvaničnicima Hrvatske.

HAŠKI SUD UTVRDIO NA IZRICANJU PRESUDE 6 BOSANSKIH HRVATA: Postojao udruženi zločinački poduhvat na čelu sa Tuđmanom, stvarali veliku Hrvatsku

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar