KOSOVSKA STUDENTSKA ORGANIZACIJA BEZ ČLANSTVA U ESU: Evropska studentska organizacija glasala protiv

KOSOVSKA STUDENTSKA ORGANIZACIJA BEZ ČLANSTVA U ESU: Evropska studentska organizacija glasala protiv


Kosovska studentska unija neće biti član Evropske studentske unije, a za status kandidata u toj organizaciji neće moći da se kandiduje narednih godinu dana, saopštila je Studentska konferencija univerziteta Srbije (SKONUS).

Njen predsednik Milan Savić pozvao je na sednici ESU, održanoj u četvrtak u Izraelu, članice te organizacije da ne podrže kosovsku studentsku uniju jer joj, kako je Savić rekao, kako se navodi u saopštenju, cilj nije borba za studentska prava i slobodu već želja za promovisanjem nezavisnosti takozvane države Kosovo.

Nakon tajnog glasanja, aplikacija Kosovske studentske unije za status kandidata u ESU je odbijena, čime je SKONUS, kažu, svojom borbom za prava i status studenata u Srbiji, i pored svih poteškoća sa kojima se susreće, uspeo da odbrani prava naših studenata i zaštiti njihove interese.

Takođe, Savić je pozvao studente da podrže Studentsku konferenciju univerziteta Srbije, jedinu, kako navodi, legitimnu organizaciju koja predstavlja 250 000 studenata u Srbiji, ukljucujući i sve studente sa teritorije Kosova i Metohije. Inače, ovo studentsko predstavničko telo postalo je punopravni član ESU 2012. godine.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar