MASTER EKONOMIJE, A ČOBANICA: Pored posla knjigovođe, Piroćanka čuva ovce na Staroj Planini

MASTER EKONOMIJE, A ČOBANICA: Pored posla knjigovođe, Piroćanka čuva ovce na Staroj Planini

youtube printscreen


Milica Ćirić iz Pirota, tridesetogodišnjakinja koja je završila master studije na ekonomiji, zaposlena je u knjigovodstvenoj agenciji, ali svaki slobodan trenutak koristi da ode na Staru planinu i da čuva ovce.

Milica i pored posla sa punim radnim vemenom u svom selu nadomak Pirota, Nišoru, pomaže roditeljima koji se bave stočarstvom, ali i opušta se u prirodi.
Kako kaže, ova akademska građanka voli životinje i sa njima je od kad zna za sebe.

„Od kada sam prohodala, ja sam sa životinjama. Moje lutke su bile ovčice, kozice, jagnjići. Živela sam u prirodi. Verovatno kada bi ovaj posao bio isplativiji, da bi se njemu posvetila u potpunosti“, kaže Milica za RTS.
Pošto u našoj zemilji, od posla posvećenog selu i prirodi, “nema hleba” Milica već šest godina radi i u knjigovodstvenoj agenciji.

„U zadnjih 100 godina u ovčarstvu se ništa nije promenilo, a što se tiče knjigovodstva svakim danom se nešto menja i moram da se usavršavam, da čitam, da pratim zakone“, kaže Ćirićeva.

U knjigovodstvenoj agenciji o Milici govore u superlativima.

„Izuzetan radnik, izuzetno pametna, vredna, i zna šta treba da se uradi. Ima znanje“, rekla je knjigovođa Verica Golubović.

A kada joj dosade konta i propisi, Milica krene put Stare planine i sela Nišora.

„Od svega toga pobegnem. Sa životinjama opustim mozak skroz. Može da boli glava i od ovaca, kad sunce pripeče ili kad padne kiša, a od računovodstva uglavnom boli glava“, ispričala je Milica.

Volela bi da dođu bolji dani za ovčarstvo pa da svoju diplomu mastera ekonomije može da iskoristi za razvoj poljoprivrede na Staroj planini rekla je Milica svoje želje i snove.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar