ŠEF KANCELARIJE MMF U SRBIJI: Nova formula za srpke penzije od 2020. godine

ŠEF KANCELARIJE MMF U SRBIJI: Nova formula za srpke penzije od 2020. godine


Šef Kancelarije Međunarodnog monetarnog fonda u Beogradu Sebastijan Sosa izjavio je da nije ukinuta formula po kojoj su se pre krize povećavale penzije, već da će se sledeće godine uvesti nova koja će se primenjivati od 2020. godine.

“Nakon što se penzije sada povećaju, u budžetu za 2019. neće biti dovoljno para za još jedno povećanje u toku naredne godine”, rekao je Sosa za današnju Politiku.

Pre stupanja kriznih mera na snagu, penzije su se usklaĐivale u aprilu i oktobru, u skladu sa rastom cena na malo i BDP-om.

Iz MMF su najavili da će nova formula biti poboljšana i da će svako povećanje penzija u buduće morati da bude linearlno za sve penzionere.

“Primenom ove dve mere rast ukupnih izdataka za penzije tokom 2019. godine biće u skladu sa privrednim rastom, što znači da ukupan udeo penzija u BDP-u neće biti povećan”, objasnio je Sosa.

2 komentara

Dodajte komentar
  1. 1
    Dr Miggyy

    Ови данашњи спасиоци пензионера раде баш активно и организовано. ММФ у садејству министара и вође су организовани као чопор вукова у селу где су овце. ту само овце настрадају, вуци сити, министри на броју, а овце нестадоше. Овим нико није прозван само je све пежоративно речено.

  2. 2
    Bor Boranin

    Sutra penzioneri primaju predposlednjeg puta septembarsku penziju no nikad manje otetu, a nakon sledećeg dela primanja penzija (25. oktobra), u novembru, primiće penziju no ikada veću i to vraćanje na nivou penzija 2014. godine uvećane za…za…za…8,3 do 13,3%, te još 5% za kategoriju od majke (najsiromašnijih), a oni od kategorije mačeke (bogatih) dobijaju povećanje 0,0% (srednji prst od tri prvih). Dragi penzosi, vas će zaradovati vođa, do ulaska u prodavnicu nakon prijema nikada veće penzije, videće te da ste ista beda i jada kao pre ta primanja. ΛV je osmislio nikada niste primili veću penziju, a u odnosu na 2014 godine, vaši troškovi života su porasla za više od 20%. Tada će te videti da vaša penzija, realno, nije ikada najveća. Lažu vas u zdravom mozgu, kao najbolju i najverniju glasačku mašinu. Srećno vam bilo!

+ Ostavite komentar