STEFANOVIĆ NAVODI DA SE U CVETKOVIĆEVIM IZJAVAMA NE SLAŽE MNOGO TOGA: Slučaj je veoma neobičan, nema ni čaure ni svedoka

STEFANOVIĆ NAVODI DA SE U CVETKOVIĆEVIM IZJAVAMA NE SLAŽE MNOGO TOGA: Slučaj je veoma neobičan, nema ni čaure ni svedoka

(BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD/MO)


Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je slučaj novinara iz Bele Crkve Stefana Cvetkovića veoma neobičan i dodao da se u najmanju ruku mnogo toga ne slaže u izjavama koje je o doživljenim napadima dao na saslušanju.

Sa Cvetkovićem je obavljen razgovor, nadležnima nije rekao suštinski ništa osim da mu je potrebno četiri pet dana da bi se sabrao i informacije dostavio nadležnom tužiocu, rekao je Stefanović novinarima upitan da prokometariše najnovije tvrdnje Cvetkovića da su u sredu naveče na njega pucale nepoznate osobe.

Stefanović je podsetio da Bela Crkva nije toliko mala da niko ne bi čuo pucanj da ga je bilo, a kamoli više pucnjeva ili rafal.

Malo je čudno, nema ni čaure, ni svedoka, ni tragova od metaka, u najmanju ruku mnogo toga se ne slaže, ali ćemo sačekati rezultate, rekao je ministar novinarima nakon dodele rešenja za prijem u radni odnos u MUP diplomiranim studentima Kriminalističko policijske akademije, polaznicima 14. klase Centra za osnovnu policijsku obuku i 2. klase Osnovne obuke za pripadnike vatrogasno – spasilačkih jedinica.

Nameće se zaključak da se nešto ne slaže ni sada, ni u slučaju otmice tokom koje je Cvetković telefonirao i slao poruke i naveo da su ga otmičari na kraju pitali gde želi da ga ostave, rekao je Stefanović.

Novinar iz Bele Crkve naveo je da su u sredu uveče nepoznate osobe pucale na njega, a da ga je zatim oko 11.00 policija privela da da izjavu u svojstvu gradjanina. U Višem javnom tužilaštvu u Pančevu je rečeno da je to tužilaštvo formiralo predmet i pokrenulo predistražni postupak.

Cvetković je nestao sredinom prošlog meseca i pojavio se nakon dva dana, tvrdeći da je kidnapovan. U potragu za Cvetkovićem bili su uključeni pripadnici Žandarmerije, BIA, kriminalističke policije, ronioci, a angažovana su i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova. Međutim, Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu i Više javno tužilaštvo u Pančevu su protiv novinara iz Bele Crkve pokrenuli istragu i podigli krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanje otmice.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar