Scena
27.06.2022. 22:10
R.E.

Art-Anima

Festival fantastične književnosti

anima
Izvor: Shutterstock

Osmi festival fantastične književnosti Art-Anima biće održan u ponedeljak i utorak, 4. i 5. jula u Klubu galerije Polet, saopštili su organizatori.

Festival organizuju sajt za promociju fantastične književnosti Art-Anima.com i Kontrast izdavaštvo, a cilj Festivala je promocija kulture čitanja i isticanje šireg značaja književnih dela pisanih u ključu fantastike.

Učešće na manifestaciji uzeće više od 20 govornika, među kojima će se naći i gošća iz Finske – autorka nagrađivanog distopijskog romana "Nebesa", Pia Leino.

Festival će otvoriti proslavljeni srpski pisac, urednik, teoretičar i izdavač fantastike, Zoran Živković, naveli su organizatori.

Tokom dva dana trajanja manifestacije, o fantastici u književnosti govoriće Goran Skrobonja, Vladislava Gordić Petković, Vladimir D. Janković, Predrag Ličina, Zoran Stefanović, Dejan Ognjanović, Mladen Jakovljević, Adrijan Sarajlija, Marija Puslojić, Ana Marija Grbić, Igor Stanojević, Milena Dasukidis, Mihajlo Dasukidis, Marko Vasić, Miloš Petrik, Bojan Butković, Jelena Nidžović, Srdjan Mitrović, Ranko Trifković i Dragoljub Igrošanac.

Ulaz na sva festivalska dešavanja je slobodan.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Knjige koje su sada najtraženije
knjige.jpg

"Noć knjige"

22.06.2022. 22:15

Knjige koje su sada najtraženije

"Znali smo da čitaoci vole Noć knjige, da se raduju susretima sa piscima, hitovima domaće i svetske književnosti, i sve nas je obradovala rekordna poseta 26. Noći knjige", kažu iz Lagune.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
33°C
16.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve