FESTIVAL “FILMSKI SUSRETI” U NIŠU KRAJEM AVGUSTA: Najavljena izložba u čast Ljubiše Samardžića i okrugli sto posvećen Nebojši Glogovcu

FESTIVAL “FILMSKI SUSRETI” U NIŠU KRAJEM AVGUSTA: Najavljena izložba u čast Ljubiše Samardžića i okrugli sto posvećen Nebojši Glogovcu


Tradicionalni Festival glumačkih ostvarenja “Filmski susreti” u Nišu ove godine biće održan od 25. do 31. avgusta, a od 12 filmova u konkurenciji za dodelu nagrada tri će biti srpske premijere, najavili su iz Niškog kulturnog centra.

Niška publika premijerno će moći da vidi “Granice-kiše” Nikole Mijovića i Vlastimira Sudara, “Južni vetar” Miloša Avramovića i “Zlogonje” Raška Miljkovića.

Publika će tokom šest dana trajanja festivala moći da u glavnom programu vidi i filmove “Izgrednici” Dejana Zečević, “Ederlezi rajzing” Lazara Bodrože, “Prokleti pas” Dragana Pešikana, “O bubicama i herojima” Petra Pašića, “Patuljci sa naslovnih strana” Milorada Milinkovića i dva hrvatska filma “Agape” i “Komiksans”.

Završne večeri, nakon dodele priznanja, biće prikazana pilot-serija “Koreni” po romanu Dobrice Ćosića i dokumentarni filmovi “Život je muzika” posvećen glumcu Desimiru Stanojeviću i “Neprilagodjeni filmski grof” o reditelju Milu Djukanoviću.

Niški kulturni centar najavio je zanimljiv prateći program posvećen našim glumačkim velikanima. U planu je izložba slika “Smoki u Nišu” o Ljubiši Samardžiću, promocija monografije o Bati Živojinoviću i okrugli sto posevećen Nebojši Glogovcu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar