JUBILEJ: “Neki to vole vruće” 150. put u Pozorištu na Terazijama

JUBILEJ: “Neki to vole vruće” 150. put u Pozorištu na Terazijama


Mjuzikl “Neki to vole vruće” biće 150. put izveden 7. februara u Pozorištu na Terazijama.

Premijera ove, sada već kultne, predstave bila je 1990. godine, a jubilarno izvođenje odnosi se na obnovljenu predstavu iz 2007.

Za ovu, najduže igranu predstavu na repertoaru Pozorišta na Terazijama, glavni “krivac” je njen reditelj Soja Jovanović, koja je imala smelosti i velemajstorskog umeća da se nakon istoimenog filmskog hita i Brodveja, uspešno upusti u realizaciju “Neki to vole vruće” i na domaćoj sceni.

Goncić i Marjanović su predstavu obnovili po originalnoj režiji Soje Jovanović, a koreografiju je prema originalnoj verziji MIiljenka Štambuka obnovila Snežana Zablaćanski. Kostim i scenografiju je u obe verzije radio Miodrag Tabački.

U priči o dvojici muzičara koji se, zarad posla, preoblače u žene, o plavuši iz bajke koja sanja “milionera” i o stvarnom milioneru koji se zaljubljuje u muškarca, ispričana je, zapravo, priča o trijumfu ljubavi i lepote.

Do danas je bilo višestrukih promena u ansamblu. Puslicu je prvobitno igrala Ivana Mihić, a nakon obnove predstave 2007. godine; Bojana Stefanović, Ivana Jovanović i Ivana Popović (danas u ravnopravnoj alternaciji sa Bojanom). U prvoj postavi učestvovali su i Ljiljana Šljapić/ Ljiljana Stjepanović, Bata Paskaljević, Janoš Tot, Dejan Pajović/ Dragan Vujić Vujke, Vladan Savić i drugi.

 Iz premijerne postave, a već 27. godina, iste uloge tumače Rade Marjanović, Svetislav Bule Goncić i Veselin Stijović.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar