ČEKA SE STANIJA: Na megdan će izaći i igrači Zvezde i Partizana, ali oni se takmiče u drugim disciplinama

ČEKA SE STANIJA: Na megdan će izaći i igrači Zvezde i Partizana, ali oni se takmiče u drugim disciplinama

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©


Derbi se igra baš u subotu. Totenhem protiv Mančester Sitija. Pored fudbalera, na megdan će ovog vikenda izaći i igrači Zvezde i Partizana, ali oni se takmiče u drugim disciplinama

Praznik fudbala, najveći događaj za ljubitelje najpopularnijeg sporta, najiščekivanija sportska stvar i najnapetiji navijači. Naravno, govorim o Svetskom prvenstvu, a ne o derbiju. No, ako bih ipak morao o njemu, sigurno bih ga opisao kao „najveći fudbalski događaj ovog vikenda”, „najkvalitetniju igru koju ćemo videti ove subote” ili kao „stvar zbog koje će se u subotu odložiti sve obaveze, a onda će se ili slaviti ili tugovati”. Ukoliko još niste skontali, fudbalski derbi se igra baš u subotu. Totenhem protiv Mančester Sitija. Elem, pored fudbalera, na megdan će ovog vikenda izaći i igrači Zvezde i Partizana. Za ovaj susret se i jedni i drugi spremaju kao za Olimpijadu. Što ne čudi budući da se takmiče u čak trideset disciplina.

1. Ko ima više cirkona na majici
2. Ko može dalje da pljune
3. Ko ima više nakita različite vrste na sebi
4. Ko može bolje da istrese nos dok trči
5. Ko može da popuši više cigareta za jedan sat
6. Ko može manje da istrči
7. Ko ima više sreće na ruletu
8. Ko će popiti više rakija na Savi
9. Ko može duže da vozi pijan
10. Ko može da izgovori više psovki u minutu
11. Ko je skuplje platio zube
12. Ko je veći penal
13. Ko se manje pomera dok čupa obrve
14. Ko ima lepšu frizuru
15. Ko je završio manje razreda u osnovnoj školi
16. Ko je prošao pored više srednjih škola
17. Ko je pročitao manje knjiga
18. Ko ima više tetovaža
19. Ko ima bolje automobile
20. Ko može duže da ćuti pri depilaciji nogu
21. Ko može da šutne loptu više iznad prečke
22. Ko će prvi dobiti putovanje u Italiju, Španiju, Nemačku ili Englesku
23. Ko će najduže izdržati na tom putu
24. Ko će pre otići u emisiju na „Pinku”
25. Ko bolje glumi padanje
26. Ko se bolje razume u političke prilike u svetu i u našoj državi (dobro, ne baš u državi)
27. Ko će dobiti najviše love za preokret rezultata
28. Ko će nakon megdana moći da sastavi što dužu rečenicu (ovo je veoma važno, ovoga puta su i jedni i drugi najavili veliko odstupanje, tačnije korišćenje do sada izbegavanih prostoproširenih rečenica)
29. Ko će biti pobednik i dobiti Staniju na dvadeset i četiri sata
30. Ko da mi otme iz moje duše Kosovo… A ne, o tome bolje ne…

Dozvolite mi da citiram jednog poznatog fudbalera: „Aaaaa… Ovaaaaaaaj… Da, pa, znate kako… Mislim, ono kao… Čekaj, je li tako ili nije?” Dakle, sve je jasno. Rezultat nam stiže najkasnije do devet uveče. Za Staniju ne znamo. Što je i te kako dobra vest. Konačno će, umesto navijanja, porodičnog okupljanja, nerviranja i radovanja, burnih emocija i sporta, pobediti ono što i jeste poenta i kod jednih i kod drugih. Konačno će kao ljudi moći da izađu u grad već oko devet sati, da se lepo podgreju pa da pokore, a vala i potope neki klub u gradu. Ne mislim na Zvezdu ili na Partizan. Ti klubovi su davno potopljeni. Na kraju krajeva, šta je važnije dobiti od igrača nego lep i svetao primer za neke nove generacije? A gde ćete lepši primer od ovoga! Napokon će naša deca videti da možeš lepo da se provedeš ako izađeš s prijateljima, bilo da ste svi raspoloženi ili da tugujete, i pre ponoći. Da možeš da se vratiš kući i pre sedam ujutru. Nije važno ko će pobediti. A nema veze ni što nećemo videti malo sportskog duha. To je čak dobro, znamo da se duhova svi plaše. Što se fudbala tiče, i tu imam još nešto važno da kažem. Duplikati su mi 65, 146, 187, 209, 236, 311, 455, 456, 572, 588, 603 i 665. Pa se javite. Osim ako niste navijači i nervira vas ovaj tekst.

P.S. Ako vas zanima prognoza rezultata derbija, OK. Evo vam je – očekujem 2:0 za goste. Ipak Mančester Siti igra bolje od Totenhema ove godine.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar