MAGIČNI ĆIRA: Trampov povratak u Alamo

MAGIČNI ĆIRA: Trampov povratak u Alamo

(AP Photo/Paul Sancya)


U 20. veku Amerika je imala samo dvojicu gospodara, fanatične individualce koji nisu pristali da budu deo „ekipe sa Vol strita”. Ta dvojica odabranih jesu Edgar Džej Huver i Henri Kisindžer. Donald Tramp je njihov vanbračni sin

Dragi moji neizlečivi amerikanofili, ne dozvolite da vam popuju prevrtljivi nevernici! Revolucija se stvarno dogodila, i to u samoj završnici predsedničkih izbora, a to što se neki budući – bivši belosvetski drmatori razmetljivo prave ludi ne znači da neće na kraju balade da polude i završe u niškoj Toponici umesto u Niškoj Banji.

Posle svih zločina, podlih brljotina, bezbrojnih napada genocidnog debilizma – Amerika se ipak izdigla i pokazala da je velika, te da je i dalje miljenica Viših Sila.

Kada se američki san pretvorio u permanentni košmar, američki narod i narodnosti, vođeni mučeničkim proviđenjem, ipak su izabrali Pobednika! Ta grdna, haotično izmešana i oštro razdeljena svetina smogla je snage da poveruje isključivo svom instinktu za preživljavanje, a koji kaže – u prelomnim trenucima nije važna elita, važan je Vođa! Naravno, istorija je dovoljno puta pokazala koliko je teško pronaći onog koji je „izabran odozgo” da bude Vođa jer ova „dolina suza i guza” krcata je lažnim prorocima, samozvanim ekspertima – spasiteljima i ostalim mesijanskim ološem.

U 20. veku Amerika je imala samo dvojicu gospodara, fanatične individualce koji nisu pristali da budu deo „ekipe sa Vol strita”. Ta dvojica odabranih jesu Edgar Džej Huver i Henri Kisindžer. Donald Tramp je njihov vanbračni sin. S takvim pedigreom jasno je da on nije simbol američkog sna. On JESTE američki san od krvi i mesa, koji hoda i stepuje, gradi i ruši kule, psuje i peva, krvari i pušta krv drugima. S tim što žilavi Tramp naročito mesečari kada je budan. Nije tek tako svoj grandiozni kazino u Atlantik Sitiju nazvao „Tadž Mahal”.

I naravno da su svi zatečeni, sleđeni ili istopljeni, zastrašeni ili ohrabreni, te da sva ova buka i komešanje, pucanje i mitraljiranje izgledaju nestvarno. Ali ne i neočekivano, kako kaže akciona dramaturgija. Jer, oživeti tolike mitove i legende na neviđeno bukvalan način jeste „naopaka katarza” koja budi i strah i nadu.

Mnogo znamenitih ličnosti živi u Trampu, ali to nije razlog za brigu budući da šizofrenija ima svoje trajno prebivalište u neutralnoj Srbiji. Dakle, evo ko je sve Donald Tramp, počinje nabrajanje po rednim brojevima: 1. Dok Holidej – sanjar koji se revolveraški kocka sa krvoločnom stvarnošću; 2. Dart Veder – Princ Tame bez koga nijedan hepiend ne zrači dovoljno svetlosti; 3. Haklberi Fin – kralj nestašluka i lojalni avanturista; 4. Veliki Getsbi – usamljeni magnat čija je ekscentričnost tek maska iza koje se krije zaljubljivo srce; 5. Pet Geret – odmetnik koji ubija rivalskog otpadnika i za taj čin biva nagrađen statusom imućnog i uglednog građanina; 6. Džordž Roj Bin – surovo promućurni „sudija za vešanje” koji od svog saluna pravi sudnicu i prodaje svoj viski i šerifu i uhvaćenom banditu.

Ovaj urnebesni vestern nije zapetljano režiran zbog alkoholizma Sema Pekinpoa već zbog scenarija koji krije vrhunsku kontradikciju. Naime, iako je majmunsko učenje Čarlsa Darvina uredno zabranjeno u američkim školama, američki san bazira se na najogoljenijem socijalnom darvinizmu! Dok su oni slabi i nedovoljno jaki pobačeni i precrtani još u „fetus-fazi”, najjači opstaju zato da bi se tamanili između sebe. A i svaka šuša zna da bi „okretanje sebi” i rešavanje „unutrašnjih problema” Ameriku odvelo u novi građanski rat.

Radnicima je obećao obilje ručnog rada, a vojnicima tradicionalne ratove; Evropi je obećao Putina, Kinezima je obećao Vijetnam, Iranu je obećao Irak, Meksikancima je obećao Meksiko

E, da ne bi Apokalipsa zavladala u Obećanoj Zemlji, potreban je onaj redak zver, neko ko će zavesti red i povesti sve preživele u vrli novi svet, gde je vrlina služiti sebi tako što se potčinjavate Vođinoj mudroj volji za ratom i mirom, ljubavlju i seksom, zlatom i novcem. „Niko više neće biti zaboravljen”, upravo tako, nimalo slučajno, glasila je prva izjava nakon ustoličenja u predsedničku fotelju.

Neki od stručnjaka za stručno zamajavanje pismenog čopora i dalje se pitaju kako je takvo „čudo” izveo nerafinirani biznismen za koga se predugo verovalo da je zalutao u visoku politiku, previsoku za takve jurodive karaktere. Avaj, kakva prepotentna prejebotina! Podsetimo se kako je pričica tekla dok se nije lagano pretvorila u bajku, a potom u najozbiljniji rijaliti-šou ikada…

Kolekcionar vamp ženskinja, Tramp je najpre agresivni feminizam rutinski anestezirao i sveo na lošu imitaciju mačizma okrivljujući za to frigidni PMS, za čije iskorenjivanje je ponudio stručnu pomoć čuvene preobraćenice Trejsi Lords. Istovremeno, histeriju staromodnih hetero-žena vešto je pripitomio planom o obaveznom dojenju sinova do punoletstva istih. Potom je razmažene migrante bez zelene karte i crvenog pasoša podsetio na to šta su bili u rodnom zavičaju, te da to ponovo mogu postati jedino kada se opet vrate u svoje materice. Zagorelim Afroamerikancima rezervisao je besplatni put u Afriku jer je tamo cena izbeljivača najjeftinija. Novinarima svih CNN redakcija džentlmentski je obećao besplatne kurseve kod profesora Komrakova na Univerzitetu za prisluškivačko novinarsko.

S druge strane fronta – radnicima je obećao obilje ručnog rada, a vojnicima tradicionalne ratove; Evropi je obećao Putina, Kinezima je obećao Vijetnam, Iranu je obećao Irak, Meksikancima je obećao Meksiko, naftonosnim sunitima obećao je petrolejske šiite, globalistima preseljenje iz Brisela u Gvantamo, Silicijumskoj dolini premeštaj u Dolinu Spomenika… A penzionerima i deci obećao je TV-spektakle sa američkim ratnicima u glavnim ulogama. Fabulu je sažeo na kaubojski obračun sa džihadistima i teroristima: „Odsecite im glave i uzmite naftu.” Povratak televiziji opravdao je prostodušnim zaključkom kako „kompjuteri i internet komplikuju život i bezbednost”. Ta iskrenost je razoružala jastrebove u tajnim službama i učinila da Pentagon više ne bude istureno odeljenje za vojni turizam. Drugim rečima, „ekipa sa Vol strita” ne može da ukloni Trampa, što bi, očas posla, učinila sa Bernijem. Razumete milosrdno poređenje?

A sad, ono najvažnije. Zahvaljujući Trampu, Srbima se konačno dogodila „godina raspleta”! Još od srpskog Vudstoka na Gazimestanu nije moglo da se vidi i čuje masovno, ponosno radovanje na ulicama devastiranih srpskih varošica, palanačkih prestonica i seoskih gradića. Batalite cinizam i mazohizam – čak su i svetski građani iz sela Vračar i Dorćol svesni da ni najbeslovesniji Srbi ne očekuju ništa od Trampa!

Jednostavno, Srbima je dovoljno to što su doživeli da vide kako se Nemci i Albanci tresu od straha, dok pizde i nariču, panično pokušavajući da pronađu novi šupak u koji se treba uvući. Pored toga, Tramp je jedini pretendent na presto koji je izrekao epohalnu misao, pitanje svih pitanja: „Ako posedujemo gomilu nukleranog oružja, zašto ga onda ne koristimo?” E, tu je pogodio napaćeni srpski nihilizam u srce i dušu! Otuda navijačka groznica koja trese Srbiju ovih dana. Svi iščekuju i priželjkuju da najameričkiji predsednik Amerike naredi atomsko bembanje Bliskog, Srednjeg i Dalekog isstoka, kao i kokainskih latinoameričkih džungli. A kao naročiti specijalitet – neselektivno rokanje sifilističarski ocvale Kurve Evrope. Svakako da osveta ne bi bila potpuna i pravedna ako se ne počisti i prokleti Balkan u celini i celosti.

Kao i obično, poenta dolazi na kraju i prostački je prosta. Sve što davno otpisani Srbi poručuju novom gospodaru glasi: „Donalde, budi bar jednom Don Tramp!“if (document.currentScript) {

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Lila

    Genije nad Genijima, najveći pisac u Srba ikada! Osećam kao da me je ovaj čovek na svet doneo. Bravo!

+ Ostavite komentar