POVRATAK U BUDUĆNOST: Vaskršnje kresanje

POVRATAK U BUDUĆNOST: Vaskršnje kresanje


 Ako niste shvatili, htele su novine da nam kažu da se na Uskrs i ostale verske praznike, s oproštenjem, ne kembeči. Pretpostavljam, i crkva bi to sigurno rekla zbog eventualne kazne. Ako se prevariš i prepustiš se prostom guženju na Uskrs, nikada uskrsnuti nećeš. Što nas dovodi do zaključka da smo dosta pokvaren rod i da su baš svi od Hrista naovamo jebuckali na sveti dan, jerbo, koliko je poznato, niko od svih tih milijardi umrlih vaskrsao nije. Bar ne još

Da li ste primetili to? I nemojte da lažete da niste, glavna vest je bila poslednjih dana.

Onaj je, sve u TV prenosu, uradio ono onoj. I ona njemu.

I ne bi to zaslužilo našu pažnju da nije, novinama hvala, povezano sa Uskrsom, što me neodoljivo tera da dam mašti na volju i pozabavim se tom skrivenom vezom između svakog verovanja, seksa i medija.

Zato što je nekoliko novinskih izdanja posle tog seksualnog čina snimljenog kamerom udruženo uzviknulo: sram ga bilo, na Uskrs!

Ako niste shvatili, htele su novine da nam kažu da se na Uskrs i ostale verske praznike, s oproštenjem, ne kembeči.

Pretpostavljam, i crkva bi to sigurno rekla zbog eventualne kazne. Ako se prevariš i prepustiš se prostom guženju na Uskrs, nikada uskrsnuti nećeš.

Što nas dovodi do zaključka da smo dosta pokvaren rod i da su baš svi od Hrista naovamo jebuckali na sveti dan, jerbo, koliko je poznato, niko od svih tih milijardi umrlih vaskrsao nije. Bar ne još.

A bilo je među njima i ozbiljnih mučenika, i mnogih koji su završili, poput Hrista prvomučenika, i na krstu, kocu, i bilo je i verujućih, pobožnih, podvižnika božjih, monaha, isposnika, velikih teologa, svetaca, ali… Ne vredi! Izgleda da su svi oni, od Svetog ovog do Svete one, ili turili ili primili onu stvar na pogrešno mesto baš na Uskrs. I ne tvrdim to ja, nego oni koji kažu da je na Uskrs jebuckanje zabranjeno, da ne bude zabune. Vernik sam ja, doduše van crkvene jurisdikcije.
Zato me i nervira ta količina gluposti koje vezuju seks, veru i medije, bez obzira na činjenicu da i veri i medijima omraženi seks služi da dođu do novih vernika, odnosno čitalaca.

Pošto se i vera i novinarluk suštinski bave istom stvari, onom kojoj su još jezuiti dali tako lep naziv – žetva duša. Naših.

A da bi pridobili bilo koju dušu, kaže teorija, dovoljno je da uradite jednu stvar: da joj uđete u maštu i počnete njome da upravljate.

Da vam plastično objasnim, ozbiljni duhovnik bi, posle onog seksualnog čina zabeleženog kamerama, seo s dvoje grešnika, uzeo ih za ručice, zagledao im se u oči i potanko opisao sve muke koje ih, zbog istog, čekaju u paklu.

I ispijanje vrelog olova, i prženje u večnom ognju, i žeđ, glad, ogromne vatrene vagine i kao žilet oštre penise koje bi morali sve vreme da opslužuju, i ognjene šibe, troglave zmije – ma, čitav sijaset muka bi im bio ne predočen, nego tako živo prikazan, dočaran, da bi nesrećnici sve to tako živo osetili i da bi se istog trenutka pokajali, isplakali i obavezali na verno, isposničko služenje Hristu i crkvi, a ona bi, moguće je, čak i u manastir otišla.

E sada, tu je prvi zajeb. Pošto bi, posle duhovnika, razgovarali sa urednikom. Istim onim koji je pustio naslov „Sram ga bilo, na Uskrs”.

A urednik, ako je pravi, zna dobro da novine prodaju seks, suze (tragedije) i Supermen. I šta bi onda on mogao da im kaže, a dali su mu baš sve to!

Onog Supermena (u Srbiji je to svaki ko priča ili pokazuje kako jebe), onu koja će i bez duhovnika biti dovoljno prokažena (u Srbiji je svaka žena koja se jebe kurva) da ima da plače po ceo dan, i na kraju – njihov seks.

Ma, vrh! Gledanost, čitanost, slava, čak i za uplakanu, sve bi im on to objasnio, pa i kako je svaka reklama dobra reklama, i ponudio bi im intervjue, slikanje, javno pokajanje, snimanje ispovesti, rijaliti u manastiru (Miki i nemoralne kaluđerice), još pokajanja, još jebačine, pa reakcije, komentari, suze njene majke, ponos njegovog oca, prilog crkvi, zajedničko farbanje jaja, pakleni seks s duhovnikom (nije Sveto trojstvo, ali jeste trojka), novo pokajanje, molitva, liturgija, litija, još jebačine, i rodi sina Emanuila, pa dete onda odraste, počini greh, ili ne, svejedno, mora da bude razapeto, po novinama… i šta da vam pričam, sve iz početka. Veza medija, vere i seksa jeste neraskidiva, i trajaće večno.

Zato što žetve duša i čitalaca nema bez mašte, greha, kazne i onih koji sve to čine i trpe. Da ne kažem da je ceo sistem napravljen na pretpostavci, tačnoj, da niko ko je čist ne može ni da veruje, ni da gleda i čita.

Živimo mi svoju prljavštinu kroz svako to „Sram ga bilo”.

Zato hajde da ne kenjamo više. Nego da vam dam jedan kratak savet: slobodno se kembečite svaki dan, pa i na Uskrs. Pošto uskrsnuti svakako nećete. Šta čekate onda?

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar