RADOVANOVIĆ, PORATAK U BUDUĆNOST: Zapovesti

RADOVANOVIĆ, PORATAK U BUDUĆNOST: Zapovesti


E, moji neznabošci, naročito oni koji ste ostali u BG, čudite se što nas je zadesio ovaj potop, što su se nebeske brane i ustave otvorile, i krenuo dažd Božji da nas ponovo podavi i satre sve što ima dah.

A ne padne vam na pamet da smo možda, po ko zna koji put, neku od njegovih zapovesti prekršili, i naljutili svevidećeg, sveprisutnog i jedinog?

I znate li uopšte kako je to izgledalo? Sa zapovestima? I da ih ima mnogo više od onih poslovičnih deset? Pojma nemate naravno. Zato, pazi vamo, ovako su išle poruke.

From No1 To Mojsije: Mošo! From Mojsije to Private number: Šta je sada? From No1 to Mojsije: Čujem da si polupao ona dva telefona što sam ti poslao.

From Mojsije to Private number: Ispali, brate, nije namerno. From No1 to Mojsije: Brat ti je Aron, majmune, a ne ja. Koliko puta da ti kažem da paziš? Spržiću te, majke mi, užasno me nerviraš.

From Mojsije to Private number: E pa hajde više, ionako me sve ovo već izluđuje. Vučem ovaj narod sa sobom, lutamo po pustinji, crkavamo od gladi, zajebo sam ih za Hurgadu, pošto je more nestalo, kako smo se pojavili, a da ti ne pričam koliko ima ovde kurvi i ološa, što bi rekao moj pokojni ujak. I još im serem o tebi, tvojim porukama, a telefoni ispali, sve izbrisano, i niko me više ne ferma, i još mi i jebu mater, kažu imali posao, topli obrok, pa ih ja zajebao. Prema tome, prži slobodno, dosta mi je više.

From No1 to Mojsije: Ajd ne seri, leba ti. Izabrani vođa, izabranog naroda, a kuka. A i ti tvoji, šta hoće? U Vavilon? Ili u Nemačku? Pa da se narade. Mnogo ste se vi raspustili, Mošo, ja da ti kažem, a ti im prenesi slobodno. From Mojsije to Private number: Ma vidi ga što je gluv! Ne slušaju me i ne veruju da imam tvoj broj!

From No1 to Mojsije: Gluv ti tata, kretenu, ja sve vidim i sve čujem. I znam da je problem, ali šta ja nisam rešio? From Mojsije to Private number: Nisi Hurgadu…

From No1 to Mojsije: E, ajde još jednom pomeni, pa da te izbrišem iz imenika! Ti ćeš meni da pričaš o Hurgadi, konju jedan! Nego, da vas sve ne bih počistio, pazi sada dobro. Dva telefona ima da uzmeš, i pravac na goru, sam samcijat. A tamo ću i ja, ali nemoj slučajno da si me gledao, osetljiv sam na to, i neobrijan, nego samo da slušaš. I šta ti ja kažem, ti odmah šalješ Aronu i svim Jevrejima. Jasno? Nešto kasnije na gori. Mojsije se zavukao u pukotinu na steni, veliki oblak dima obavio ceo vrh, a Aron i svi Jevreji stoje u podnožju i skroluju po ekranima.

I Bog reče Mojsiju: Sada ću pravila da vam uvedem. Oštra. I Mojsije reče Bogu: Reci, odmah šaljem. I Bog reče Mojsiju: Ne može ono da se radi sa familijom. I Mojsije reče Bogu: Ni sa sestrom? I Bog reče Mojsiju: Ne, stoko. Ne može! Zabranjujem! Ih, reče Mojsije Bogu, lako je tebi kada si sam. A šta oni sa mnogobrojnom rodbinom?

Kuš!, reče Bog Mojsiju, ne može. Baš kao što ne može ni sa životinjama. I to zabranjujem! Ma hajde, molim te, reče Mojsije Bogu, vidiš ti koliko koza ima dole, i kakve su. Neće ovi moji pristati. Spaliću i vas i koze, reče Bog Mojsiju, degeni jedni perverzni, gde sam vas i napravio. I koze si napravio, reče Mojsije Bogu.

Da, reče Bog Mojsiju, ali da ih jedete, a ne jebete! Pa šta je to, reče Mojsije Bogu, razlika u jednom slovu. Stoka ste vi neopevana, reče Bog Mojsiju, i zabraniću i vas ako me ne poslušate. I nema više rasprave. Šalji SMS pa da nastavimo sledeće nedelje. From Mojsije to Aron i svi Jevreji: Ovaj dosta popizdeo. Nema više udaranja po sestrama i kozama. Zabranjeno.

From Aron i svi Jevreji to Mojsije: Ne! Pa šta onda da radimo? Može majke i krave? Mala braća? Mazge? From Mojsije to Aron i svi Jevreji: Ček da vidim, pa vam pišem. Od nedelje, prvog petka.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar