LEGENDARNI FLOJD PONOVO VOZI: U subotu premijera digitalizovane „Nacionalne klase“

LEGENDARNI FLOJD PONOVO VOZI: U subotu premijera digitalizovane „Nacionalne klase“


Digitalno restaurirana verzija kultnog filma „Nacionalna klasa“, biće premijerno prikazana pred beogradskom publikom u subotu, 29. septembra, u Studentskom parku, u Beogradu.

Publiku će od 19 časova zabaviti „Beogradski jazz orkestar“, a prisutni će moći da uživaju u izvođenju čuvene muzike iz filma poput poznate numere „Flojd“, dok projekcija filma počinje u pola devet uveče.

Ovaj jugoslovenski klasik iz 1978. godine i jedan od najpopularnijih srpskih filmova, snimljen je u režiji Gorana Markovića i u produkciji Centar filma, a digitalnu verziju je omogućio projekat „Vip Kinoteka“. Okosnicu priče čini glavni junak  Flojd, vozač Nacionalne klase, koga tumači Dragan Nikolić.  Nezaboravne uloge u ovom filmu su ostvarali i Bogdan Diklić, Gorica Popović, Aleksandar Berček, Voja Brajović, Bora Todorović, Rade Marković, Irfan Mensur i mnogi drugi.

Gorica Popovic, glumica

„Mislim da je ovo izuzetan projekat, koji pokazuje da naša kultura ima mesto, i da bi takvih projekata trebalo da bude više. Zaista se divim „Kinoteci“ i svim ljudima koji ovo vode, pokazali su da nam je stalo do istorije, i da ona mora biti sačuvana. Videti revitalizaciju „Nacionalne klase“  je divan osećaj, posebno mi je drago što se u moru problema sa kojima smo suočeni, nešto ovako pozitivno ostvarilo“, ističe Gorica Popović za Ekspres nedeljnik.

Ovo ostvarenje poznato je i po muzici iz filma, koju je komponovao Zoran Simjanović, tekstove je pisala Marina Tucaković, a izvođači su neka od najpoznatijih imena u regionu – Dado Topić, Slađana Milošević, Oliver Mandić, Oliver Dragojević, Laboratorija zvuka.

Ivo Radakovic, direktor marketinga kompanije Vip mobile

Specijalne projekcije filma „Nacionalna klasa“, za beogradsku publiku biće organizovane 30. septembra, od šest i pola devet sati, u Svečanoj sali Jugoslovenske kinoteke. Svi zainteresovani će moći da preuzmu ulaznice na blagajni Kinoteke u Uzun Mirkovoj 1.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar