MOCARTOV “DON ĐOVANI“ PRVI PUT U KOMBANK DVORANI 28. i 29. JULA

MOCARTOV “DON ĐOVANI“ PRVI PUT U KOMBANK DVORANI 28. i 29. JULA


Nakon 230 godina od svog nastanka, Mocartova opera “Don Đovani” biće izvedena 28. i 29. jula u Kombank dvorani sa početkom u 21h.

Legenda o zavodniku koji je bio fatalan za dame svog vremena, ali i za samog sebe, bio je inspiracija Molijeru, Bajronu, Kamiju.

Ovog puta, Don Đovani je inspiracija američkoj muzičkoj asocijaciji GIPAC i umetničkim partnerima iz Kombank dvorane, da ovog leta tu legendu postave na scenu renovirane bioskopske, koncertne, pozorišne, ali i operske sale nastale na temeljima čuvenog beogradskog Doma sindikata.

Okupljeni oko Da Pontovog zapleta o strasti osveti, prkosu i kazni, časti i poniženju, članove Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, predvodiće maestro Gregori Bukalter, dirigent iz Metropoliten opere iz
Njujorka.

Na sceni će zablistati prvakinja opere Narodnog pozorišta primadona Jasmina Trumbetaš Petrović, Aleksandar Stamatović, Stevan Karanac, Miroslav Markovski, Marko Pantelić, ali i svetski poznati umetnici Džongtao Li, Vanže
Žang, Žang Žang, Juksjuan Či, Minjon Hao.

Režija je poverena mladom reditelju Aleksandru Nikoliću, koji će predvoditi kreativni tim i koji će Mocartovu operu ispričati po treći put.

Karte za ovaj veliki kulturni događaj su u pretprodaji po promotivnim cenama u Kombank dvorani i prodajnim mestima Eventima.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar