ČISTA MAGIJA DVA VIOLONČELA: “2Cellos” zapalili Kalemegdansku tvrđavu


Kalemegdanska tvrđava, Donji grad. Gudalo koje prelazi preko struna. Momci iz benda “2Cellos” zauzimaju mesta na bini. Publika bez daha. Lagana melodija čuvene pesme “My heart will go on”, Selin Dion, pročišćena čistim, klasičnim, zvukom dva violončela. Za kojom potom slede obrade scenske muzike iz serije “Igra prestola” i filma “Gladijator”. A onda zemljotres i pljuštanje rok hitova bendova ACDC, Guns and Roses,  The White Stripes.

Publika skače na noge, tresući temelje Kalemegdana. Gudala se puše, znoj se sliva u potocima sa čela maestra, a publici nikad dosta nezaboravnog zvuka, i nepreststano traži još muzike! Lete vatromet i konfete, pirotehnička magija prati muziku, a atmosfera je usijana do krajnjih granica i na svačijem licu se vidi radost zbog sjajne svirke.

Ovako je izgledao spektakularni nastup grupe “2Cellos” – violončelista Luke Šulića i Stjepana Hausera, iz Hrvatske, koji su nastupili u subotu uveče, uz pratnju bubnjara Dušana Kranjca iz Srbije.

Na koncert se jedva moglo ući, čekalo se više od sata u redovima, toliko je veliko interesovanje za klasiku kod nas, čak i kada se ona plaća. Tome svedoči i to što je nestalo piva već na pola koncerta, pošto zalihe na štandovima nisu bile dovoljen da se mere sa brojem posetilaca.

“Prvi deo koncerta će vam biti možda “dosadniji”, sviraćemo lakše pesme. One su za one romantične, i posvećene su damama iz publike. Drugi deo koncerta je udarnički, jačeg ritma, i on je posvećen damama u publici. Onih par muških iz publike, slobodno mogu da odu”, našalio se Šulić, koji je predstavio Hausera kao svog “pomoćnika”, a bubnjara Dušana, kao kvazi-kalifornijskog čoveka.

“Dušan je iz Srbije, iako živi u L. A. I nešto umišlja da je pravi Kalifornjanin. Pomolite se svi za Dušana, on je ipak vaš čovek”, šalio se Šulić, hvaleći sjajnog bubnjara.

Na dupke punom koncertu su se čule obrade pop, rok, metal i filmske muzike, a ritam hitova “Welcome to the jungle”, “Highway to Hell”, “Wake me up”, “despacito” i “Thunderstruck”, doneo je pravu euforiju Beograđanima.

Članovi benda su oduševili nastupom, a Šulić je izazvao potpunu senzaciju kada je sišao sa bine i podražavajući ACDC, odsklakutao do publike, sve vreme svirajući violončelo!

Publiku je posebno obradovao i specijalni gost večeri, Željko Joksimović, koji je sa dva virtuoza izveo svoj poznati evrovizijski hit “Lane moje”.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar