PETROVARADINSKA TVRĐAVA: Danas otvaranje Tamburica festa u Novom Sadu

PETROVARADINSKA TVRĐAVA: Danas otvaranje Tamburica festa u Novom Sadu

YouTube


Petrovaradniska tvrđava je otvorila svoja vrata tamburašima, pa će danas svečano započeti jedanaesti “Tamburica fest”. Ovaj novosadski festival će okupiti pored ljubitelja tambure i deset akademskih umetnika iz Beograda, Vršca i Jagodine, koji se bave proučavanjem etnomuzikologije i koji će stručno oceniti i likovne radove koji će biti izloženi ovom prilikom. Na festivalu će se takmičiti muzičari ne samo iz naše zemlje, već i iz regiona, a biće i orkestara iz Evrope, a gostovaće i naši poznati muzičari Marija Šerifović i Dženan Lončarević.

“Naš festival nije samo muzički, vec je pokret koji objedinjuje sve vidove kulturnog stvaralaštva, i svakako da smo zadovoljni što će naš fond od 150 slika, ulja na platnu, biti bogatiji za 20 novih dela umetnika.Takođe, ponosni smo što nam je ove godine Kina “zemlja prijatelj festivala” i što ce Li Mancang, ambasador najmnogoljudnije države na planeti, otvoriti ovogodišnje takmičenje tamburaških orkestara iz 10 zemalja. Za 11 godina festivala stekli smo veliki broj prijatelja, gostuju redovno u revijalnom delu programa i zvezde iz regiona, što je u skladu sa našom misijom da širimo pozitivnu energiju u celom svetu”, izjavio je dr Jovan Pejčić, direktor Tamburica festa.

Tamburica fest će trajati do 23. juna i zanimljivo je da se već sad se ova manifestacija uzima kao znak da je srpski turizam dobio značajno mesto u svetu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar